26 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi'nden Diyanet’e şartlı arsa devri!

Çankaya Belediyesi'nden Diyanet’e şartlı arsa devri!

Çankaya Belediye Meclisi, imar planında ‘cami alanı’ olarak ayrılan Çukurca Mahallesi’ndeki bir arsayı, ticari amaca yönelik herhangi bir faaliyette bulunulmaması şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretti.



Cami altlarında ‘ticarethane olup olmayacağı’ tartışmaları zaman zaman gündeme gelirken, Çankaya Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda, konuyla ilgili farklı bir karara imza atıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in başkanlık ettiği Meclis toplantısında, imar planında ‘cami alanı’ olarak ayrılan Çukurca Mahallesi’ndeki bir arsa, ticari amaca yönelik herhangi bir faaliyette bulunulmaması kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Alınan karara göre arsa tahsis amacında kullanılmadığı taktirde belediyeye geri devredilecek.


AMACINDA KULLANILMAZSA İADE EDİLECEK


Belediye Meclisi’nde CHP’li ve Ak Parti’li meclis üyelerinin oy birliğiyle geçen karar şöyle:

“Mülkiyeti belediyemize ait, Çukurca Mahallesi imar planında ‘cami alanı’ olarak ayrılan 26170 ada 749 metrekare yüzölçümlü 1 parselin, imar planındaki amaçta kullanıldığı sürece, müştemilatında ticari amaca yönelik herhangi bir faaliyette bulunulmaması kaydıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin d bendi ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 47. maddesi doğrultusunda ‘tahsis amacında kullanılmadığı taktirde belediye adına iade edilecektir’ kaydının tapuya şerh edilmesi şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi adına bedelsiz devredilmesi...”



Oğuz Demir / Hürriyet




Geri Dön