26 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi’nin kaçak tesisi yıkıldı!

Çankaya Belediyesi’nin kaçak tesisi yıkıldı!

Mamak Belediyesi, CHP’li Çankaya Belediyesi’nin defalarca söz vermesine rağmen bir türlü kaldıramadığı kaçak tesise dozerle girerek yıktı.



Mamak Belediyesi, CHP’li Çankaya Belediyesi’nin defalarca söz vermesine rağmen bir türlü kaldıramadığı kaçak tesise dozerle girerek yıktı.


Mamak İmrahor Vadisi yakınlarındaki kendine ait arazide beton santrali kuran ve yine aynı arazi içerisinde çeşitli altyapı işleri yapan Çankaya Belediyesi'nin bu tesisi ruhsatsız olarak kullandığı SABAH  Ankara  tarafından gündeme getirilmişti. Çevreye verilen kirlilik zararı ve vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetlerin ardından tesislerde inceleme yapan Mamak Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Çankaya Belediyesi'ne Encümen kararı ile yaklaşık 15 bin TL para cezası kesti ve tesisin kaldırılmasını istedi. Kesilen para cezası ve verilen yıkım kararının ardından Mamak Belediyesi ile Çankaya Belediyesi mahkemelik oldu. Ankara 16. İdare Mahkemesi'ne Mamak Belediyesi aleyhinde dava açan Çankaya Belediyesi'nin para cezasının ve yıkımın ertelenmesi talebini mahkeme reddetti. Ankara 16. İdare Mahkemesi verdiği kararda, yapıların yıkımı yolunda tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığını ifade etti.


TAŞDELEN SÜRE İSTEMİŞTİ

2002 yılından beri işletilen tesis ile ilgili 6 davayı da kazanan Mamak Belediyesi, tesisin kaldırılması için ilk olarak eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'la görüştü. Mamak Belediyesi, tesislerin yıkımı ile ilgili sürekli olarak Çankaya Belediyesi'ne ek süre verirken Çankaya Belediyesi ise yaklaşık iki yıl önce tesisi kendi sınırları içerisindeki Karataş Mahallesi'ne taşıma kararı aldı. Alınan kararın ardından Çankaya Belediyesi 2 yıl geçmesine rağmen tesisi bir türlü kaldırmayınca Mamak Belediyesi yıkım için ekiplerini 4 ay önce söz konusu tesise gönderdi. Bu sırada Çankaya Belediyesi'nin yeni Başkanı Alper Taşdelen de Mamak Belediyesi'nden taşınma için süre talep etti.


Sabah


Geri Dön