14 / 05 / 2024

Çankaya Emek sakinleri kentsel dönüşümden dertli!

Çankaya Emek sakinleri kentsel dönüşümden dertli!

Çankaya bulunan Emek'te eski binaların yıkılıp, yerine yenilerinin dikilmeye başlamasıyla birlikle bir takım sorunlar da baş göstermeye başladı. Emek sakinleri; iş makineleri, kamyonların yanı sıra hafriyat sorunuyla da karşı karşıya kalmaya başladılar.



Çankaya bulunan Emek Ankara'nın en güzide, nezih semtlerini başında geliyor. Ağırlıklı olarak orta yaş ve yaşlıların yaşadığı Emek'te, son zamanlarda Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamına giren eski, dayanıksız binaların yenilenme işlemine başlandı. Eski binaların yıkılıp, yerine yenilerinin dikilmeye başlamasıyla birlikle bir takım sorunlar da baş göstermeye başladı. Emek sakinleri; iş makineleri, kamyonların yanı sıra hafriyat sorunuyla da karşı karşıya kalmaya başladılar. 


Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte gecekondu mahallelerinin yanı sıra dayanıksız, eski binaların dönüşümüne de başlanmıştı. İnşaat firmaları, müteahhitler eski binaların dönüşümünü yaparken özellikle yüksek gelir elde edecekleri, vatandaşlar tarafından talebin yüksek olduğu yerleri seçiyorlar. 

Ankara'da bu tamına uyan yerlerden biride Emek Mahallesi oluyor. 

Oldukça eski bir mahalle olan Emek Mahallesi, son zamanlarda inşaat firmalarının gözde yerlerinden biri haline geldi. İlginin artmasıyla birlikte Emek Mahallesi'nde bir takını sorunlarda meydana gelmeye başlandı.

 

İNŞAAT FİRMASI YIKIYOR HAFRİYATI BIRAKIYOR 


İnşaat sorunun son örneği Emek Mahallesi 27. Sokak ile 31. 

Sokak'ın kesiştiği noktada bulunan bina bir süre eskisi yıkılarak yerine yenisi yapılması planlanıyordu. Yaklaşık 1 buçuk ay önce yıkımı gerçekleştirilen binanın hafriyatları, inşaat firması tarafından alınmadığı için yıkımdan bu yana bir takını sorunlar baş göstermeye başladı. İnşaatın çevre güvenliği sağlamak amacıyla derme çatma çakılan suntalar, moloz yığınlarına dayanamamış durumda. 

Binadan kalan moloz yığınları, yerleştirilen tahta suntaları kırarak kaldırıma hatta sokağa taşınış görünüyor. 


ÇEVRE SAKİNLERİ DERTLİ 


Çevrede bulunan vatandaşlar, inşaat firmasının binanın yıkımı gerçekleştirdikten sonra 15 gün içerisinde binadan arta kalan hafriyatları kaldıracaklarını söylediklerini, fakat yıkımın üzerinden 1 buçuk ay geçmesine rağmen kimsenin inşaata uğramadığını ifade ettiler. Yıkıntılardan yükselen tozların çevreye ve evlerine girdiğini söyleyen çevre sakinleri, inşaat yıkıntısının metruk bir hale dönmesinden dolayı, akşam saatlerinde alkol alan kişilerin burayı kullanmaya başladığını söyledi. Daha önce sokaklarında böyle bir durumla karşılaşmadıklarını anlatan çevre sakinleri, belediye ekiplerinden kimsenin konuyla ilgilenmemesine de sitem ediyorlar. Hafriyatların kaldırıma, sokağa taştığını belirten çevre sakinleri, bir an önce bina hafriyatının kaldırılmasını istiyor. 


Ankara Güçlü Anadolu



Geri Dön