23 / 04 / 2024

Çankaya ile Dikmen'i birleştirecek çelik köprü yapılıyor!

Çankaya ile Dikmen'i birleştirecek çelik köprü yapılıyor!

Ankara’nın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’ne yapılan çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek. Köprüdeki yaklaşık 20 metre genişliğindeki yol, araçların yanı sıra yayaların da geçişini sağlayacak....




Yapımına başlanan iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi üzerinden Dikmen ve Çankaya’yı birleştirerek, araçlara ulaşım kolaylığı sağlayacak. Köprü, Dikmen Sinan Caddesi’nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş’e araçların karşılıklı geçişine imkan verecek.


Dikmen Vadisi 4. Etabın başında yapımı devam eden köprü, yaklaşık 20 metre genişliğinde, 2 geliş - 2 gidişli 4 şeritten olacak.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan iki kemerli çelik köprünün kemerlerinden biri 176 metre, diğer kemer ise 44 metre uzunluğunda olacak.


Köprüdeki yaklaşık 20 metre genişliğindeki yol, araçların yanı sıra yayaların da geçişini sağlayacak. Köprü ile birlikte vadide çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi de gerçekleştirilecek.


Çelik köprüden büyük kemerli olan bölümünün temel imalatları tamamlanırken, çelik kirişlerin montajları devam ediyor. Küçük olan kemerde ise temel imalatları tamamlandı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığı belirtildi. 2 kemerin bağlantısını ve Dikmen Sinan Caddesi’nin Çankaya Hilal Mahallesi Alexander Dupçek Caddesi’ne bağlantısını sağlayacak olan yolun açılması çalışmaları süratle devam ediyor. Yapılacak çelik köprü ve yol ile trafik ulaşımında ciddi bir zaman kazancı sağlanarak ekonomiye de katkıda bulunulacak.

 

Toki Haber


Geri Dön