19 / 04 / 2024

Çankaya Maltepe Park AVM 91 milyon TL'ye yeniden satışta!

Çankaya Maltepe Park AVM 91 milyon TL'ye yeniden satışta!

Çankaya Belediye Başkanlığı, Maltepe Park AVM'yi satışa çıkardı. 29 Mart 2016 tarihinde ihale edilip satılamayan AVM 91 milyon TL'ye tekrar satışta.



Çankaya Belediye Başkanlığı, Maltepe Park AVM'yi satışa çıkardı. Daha önce 29 Mart 2016 tarihinde ihale edilen AVM satılamamıştı. AVM'nin ihale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de tekrar yayımlandı. 


Maltepe Park AVM'nin toplam satış bedeli 91 milyon TL olarak belirlendi. İhalesi 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek.


Çankaya Maltepe Park AVM satışa çıktı!

TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR

Çankaya Belediye Başkanlığından:

1 - Aşağıda ada, parsel numarası, durumu, muhammen bedeli, geçici teminatı, ihale günü ve saati yazılı taşınmazdaki 43 adet bağımsız bölüm Belediyemize, 3 adet bağımsız bölüm İller Bankası Anonim Şirketine ve 54 adet bağımsız bölüm Çağ 1 Yapı İnş. Turz. Madencilik Tic.ve San. A.Ş.ne ait olmak üzere; toplam 100 adet bağımsız bölüm bir bütün olarak, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulü (artırma) yoluyla satılacaktır.


ADRESİ:Maltepe Mahallesi Şehit Gönenç Caddesi No:5

ADA:5583

PARSEL:44

DURUMU:12120 m2 arsa üzerine 40.546,83 m2 İnşaat alanı bulunan kısmen faal Alışveriş Merkezi

MUHAMMEN BEDELİ:91.000.000.- TL+ % 18 KDV

GEÇİCİ TEMİNATI:2.730.000.- TL

İHALE TARİHİ:22/11/2016

İHALE SAATİ: 14:00


 

2 - İhale ilanda belirtilen tarih ve saatte Belediye Başkanlığımızın Ziya Gökalp Caddesi No:11 B2 Blok 9.kat adresindeki Çankaya Belediyesi Encümen Salonunda yapılacaktır.

3 - İhale ile ilgili şartname, çalışma saatleri içerisinde Ziya Gökalp Cad. No:11 A1 Blok 6.kat Kızılay/Ankara adresindeki Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 200.-TL. (ikiyüzlira) karşılığında temin edilebilir.

4 - İhaleye girecek kişilerin;

Kanuni ikametgah sahibi olmaları ve ikametgah belgesini; isteklilerin tüzel kişi olması halinde; Şirketse Ticaret Odası kayıt belgesi ile Şirket imza sirkülerini; Dernek veya Vakıfsa taşınmaz mal satın alma yetkisini gösterir genel kurul kararı ile teklifte bulunacak kişilerin yetki belgesinin noter onaylı suretini; Ortak girişim olarak girecek ortakların yukarıda belirtilen belgeler ile imza sirkülerini ve teklif mektubunda ortaklık oranlarını belirtmeleri, geçici teminata ait makbuzu (geçici teminatın banka teminat mektubu olması halinde limit içi ve süresiz olması gerekmektedir), ihale dosyasının idareden satın alındığına dair dosya alındı makbuzunun aslını; İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden alınacak yer görme belgesini; şartname ve diğer belgeleri okuyup kabul ettiğine dair taahhütnameyi; dış zarfa koymaları, teklif mektubunu şartname ekinde bulunan örneğine uygun olarak doldurarak iç zarfa koymaları gerekmektedir.

5 - Tekliflerin ihale günü saat 12.00’ye kadar ihalenin yapılacağı Encümen Başkanlığına (Ziya Gökalp Caddesi No:11 B1 Blok 8.kat adresinde bulunan Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir. 

6 - İhaleye posta ile katılmak mümkündür. İhaleye posta ile iştirak edeceklerin Şartname hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini, ihale günü saat 12.00’ye kadar Belediye Başkanlığımızın Ziya Gökalp Caddesi No:11 B1 Blok 8.kat Kızılay/ANKARA adresine, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönderebilecektir. Tekliflerdeki; teklif edilen değer ihaleye iştirak edenin son teklifi olarak değerlendirilecektir. Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. 

7 - Telefon : 0 312 458 89 00 / 2240 -2241 -2244 Faks: 0 312 4589076

8 - İdare İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.


Çankaya Maltepe Park AVM satılamadı!


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Çankaya Belediyesi, yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olduğu için çevre sakinlerince hayalet AVM olarak anılan çarşıyı 49 milyon TL indirimle 91 milyon TL’ye yeniden satışa çıkardı.

Maltepe Camisi'nin hemen yanında yer alan ve 12 dönüm arazi üzerine 40 bin metrekare kapalı alanla kurulan Maltepe Park AVM, 22 Kasım'da Çankaya Belediyesi tarafından yeniden satışa çıkarılıyor. AVM'nin yüzde 57'sine sahip olan Çankaya Belediyesi bir türlü dikiş tutturulamayan dev komplekste "Çankaya Çarşı" adını vererek yöresel ürün satışları yapmıştı. Zaman zaman Çankaya Belediyesi'nin "boş durmasın" diye kültürel faaliyetler de yaptığı AVM'den istenen verim bir türlü alınamadı.

KIZILAY'A 5 DAKİKA

Çankaya Belediyesi tarafından 29 Mart'ta da satışa çıkarılan ancak bir türlü alıcı bulmayan AVM, yatırımcının ilgisini çekemeyince 'Hayalet AVM' olarak nitelendirilmeye başlandı. AVM için 2 milyon 730 bin geçici teminat bedeli isteyen Çankaya Belediyesi, tesisi biran önce elinden çıkartmak istiyor. 2008 yılında hizmete giren AVM, Kızılay'a 5 dakika mesafede yer alıyor.

İNDİRİM YAPILDI

Piyasa değerinin yaklaşık 140 milyon TL olduğu iddia edilen Çankaya Çarşı satılamayınca fiyatında da indirime gidildiği öğrenildi. Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan binanın poliklinik, ofis, kültür merkezi vs. birçok amaçla kullanılabileceği ifade edildi.

Sabah

Geri Dön