19 / 04 / 2024

Çankaya'da yıl sonuna kadar 10 park açılacak!

Çankaya'da yıl sonuna kadar 10 park açılacak!

Çankaya Belediyesi, halkın dinlenme, nefes alma ve spor alanlarının sayısını artırıyor. Çankaya Belediyesi, 2017 sonuna kadar 10 parkı hizmete açacak..



Çankaya Belediyesi, 2017 sonuna kadar 10 parkı daha hizmete açacak. Belediye, Çankaya’ya 163 bin 452 metrekarelik yeni park alanı kazandırmış olacak. 19 bin 786 metrekarelik park alanında ise yenileme çalışması gerçekleştirecek.


Çankaya Belediyesi, halkın dinlenme, nefes alma ve spor alanlarının sayısını artırıyor. 2014 yılından bu yana Çankaya’ ya 356 bin 152 metrekarelik park ve yeşil alan kazandıran Belediye, yıl sonuna kadar 163 bin 452 metrekarelik alanı daha Çankayalıların hizmetine sunacak. Aslına uygun olarak yenileme çalışması başlattığı Anıtpark ile birlikte 19 bin 786 metrekarelik alanda da yenileme çalışması yapan Çankaya Belediyesi, Eylül ayı itibariyle yeni parkların açılışlarını gerçekleştirecek.


Lozanpark 3 ve 4. Etabında (İsmet İnönü Parkı) sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayarak 10 Eylül’de açılışlarına başlayacak Belediye, sırasıyla İshak Öztürk, Hayrettin Karaca, Güneş Bahçesi, Kurtuluş Savaşı, Anıtpark, Ozancan Akkuş, İlhan Cavcav, Aziz Sancar ve Mehmet Akif Ersoy Parklarının açılışını yapacak.


Çankaya’nın ve Çankayalıların en iyi hizmetlere layık olduğunu ve bu amaçla çalıştıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya tarihinde görülmemiş bir yatırım atağında bulunduklarını ve çok sayıda tesis kazandırdıklarını söyledi. 


Avrupa standartlarında bir Çankaya için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Taşdelen, “Değerli arsalarımızı ranta açmıyor, halkımızın mutluluğu için park ve sosyal yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Çünkü biz, doların yeşilini değil, ağacın yeşilini seviyoruz. 7’den 70’e tüm yurttaşlarımızın yararlanacağı alanlar oluşturuyoruz” ifadelerinde bulundu.



Milliyet



Geri Dön