23 / 04 / 2024

Çankırı Çerkeş'te satılık 175 dönüm ormanlık arazi!

Çankırı Çerkeş'te satılık 175 dönüm ormanlık arazi!

Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğü, Çankırı Yenimahalle, Fidanlık Mevkiindeki 175 bin 720 metrekarelik arazi üzerindeki ağaçları ve dikenli tel ihatası ile birlikte satılması için ihaleye çıkardı



Tahmini fiyat olarak 582 bin 391 lira (KDV hariç her türlü vergi, resim, harç ve benzeri giderler hariç) istenen arazinin geçici teminatı ise 58 bin 239 lira olara kaydedildi. İhale 24 Kasım 2011 tarihinde Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünden:
Taşınmaz satışı işi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun birinci maddesinin ikinci fıkrasına göre hazırlanan Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliğinin 29-a) maddesi uyarınca Kapalı Teklif usulü ile ihale edilecektir.
1 - İdarenin
a) Adresi: İstasyon Mahallesi Hükümet Cad. No: 59 18600 Çerkeş/Çankırı
b) Telefon ve faks numarası: 0 376 766 10 41 - 0 376 766 10 26
c) Elektronik posta adresi: [email protected].
2 - Satış konusu taşınmazların:

Sıra No Nevi, niteliği ve miktarları (fiziki) Taşınmazların yeri Tahmin edilen bedelleri Geçici teminat miktarı tahmin edilen bedelin (%10u) İhale tarihi ve saati
1 Çankırı İli, Çerkeş İlçesi, Yenimahalle, Fidanlık Mevkii, 132 Ada 1 Parselde 175.720 m2lik Taşınmazın Üzerindeki Ağaçlar ve Dikenli Tel İhatası İle Birlikte Satılması Çankırı İli, Çerkeş İlçesi, Yenimahalle, Fidanlık Mevkii, 132 Ada 1 Parsel. 582.391,00 TL. (KDV hariç her türlü vergi, resim, harç ve benzeri giderler hariç) 58.239,10 TL. (Tahmin edilen bedelin %10u) 24.11.2011 Saat:14:30

3 - İhalenin
a) Yapılacağı yer : Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Odası
b) Tarihi ve saati : 24/11/2011 Perşembe günü Saat: 14:30
4 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
a) İkametgâh belgesi,
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası bildirmeleri,
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,
ç) Şekli ve içeriği satış şartnamesinde belirlenen geçici teminatı yatırmış olmaları,
d) Şekli ve içeriği satış şartnamesinde belirlenen teklif mektubu.
e) İstekli tarafından imzalanmış, Kapalı Teklif Usulü İhale ile Satış Şartnamesi.
f) Satış Şartnamesi ve eklerinin (İhale dokümanının) satın alındığına dair belge.
g) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
h) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
ı) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yerel mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b), (ç) , (e) ve (f) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
j) İsteklinin bir Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde, Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf genel merkezinin bulunduğu yerin resmi makamlardan ihale ilanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulunduklarına dair belgenin ibrazı, Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel kurulunca, gayrimenkul alınması hususundaki Genel Kurul Kararının Noterden onaylı suretinin ibrazı şarttır.

5 - İhale Şartnamesi ve ekleri (İhale dokümanı) Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğü Muhasebe biriminde bedelsiz olarak görülebilir ve 50,00 TL karşılığı Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İhale Şartnamesi ve eklerini (İhale dokümanı) satın almaları zorunludur.
6 - Tekliflerin Sunulma Şekli
6.1 - Teklif mektubunu içeren iç zarf ve geçici teminata ait alındı makbuzu veya banka teminat mektubu ile ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler ikinci zarfa (Dış zarf) konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas olarak göstereceği açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan İdarenin açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanarak, mühürlenir veya kaşelenir.
6.2 - Teklifler 24/11/2011 Perşembe günü Saat: 14:30 kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Orman İşletme Müdürlüğü Çerkeş/ÇANKIRI adresindeki İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmadan istekliye iade edilir.
6.3 - Teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir ve değerlendirmeye alınmaz.

6.4 - Komisyon başkanlığına verilen teklifler, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez.

7 - İstekliler tekliflerini, taşınmaz mala ait tahmin edilen satış bedeli üzerinden artırma yapmak suretiyle vereceklerdir. Bu ihalede uygun bedel; taşınmaz mala ait tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseğidir.

8 - İhalenin alıcıya tebliğ tarihinden on beş (15) gün içinde alıcı satışı peşin olarak yaptırabileceği gibi, satış bedelinin % 25i ve tüm vergiler ve giderler peşin, bakiye kalan % 75 i 12 ay içerisinde 2şer aylık dönemler halinde 6 (Altı) eşit taksitte yasal faizi ile birlikte satış yaptırabileceklerdir. İhale bedeli ve diğer masraflar yattıktan sonra tapu devir teslim işi yapılacaktır. Alıcı şartname dışında bir talepte bulunamaz. Bu esaslar dâhilinde ihale bedeli ödenmediği takdirde ihale fesh olunarak geçici teminat irat kaydolunur. Ancak taşınmaz üzerinde ihaleye çıkarıldığı tarihten ِ önce tespit edilemeyen veya ihale süresi içinde tapu devrini etkileyici bir kayıt ve şartın tapuya şerh edilmesi veya Müdürlüğümüz alacaklıları tarafından haciz konulması halinde sorun müdürlük tarafından çözümlenecektir. Tapu devrini etkileyecek sorunun çözümlenmesinin imkânsız hale gelmesi durumunda ihale fesh edilecektir. İhalenin fesh edilmesi ile birlikte alıcı tarafından ödenen ihale bedeli ve tahsil edilen giderler alıcıya faizsiz olarak iade edilecektir. Gerek ihalenin fesh edilmesinde gerekse ihale bedeli ile diğer giderlerin faizsiz olarak iade edilmesinde alıcı dava açmayacağını peşin olarak kabul etmiş olmaktadır.

8787/1-1

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön