29 / 03 / 2024

Çankırı Gölet Projesi'nin ihalesi tamam!

Çankırı Gölet Projesi'nin ihalesi tamam!

Çankırı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Parkı Gölet ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin ihalesi tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar hızlandı.



Çankırı Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın alt kısmını yapay göl ile buluşturmaya hazırlanan belediye, uygulama projesinin ihalesini gerçekleştirdi. Gölet alanına ulaşımın sağlandığı 650 metrelik yolun ıslahı ile kazı ve dolgu çalışmaları tamamlandı.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “114 bin metrekare ile kendi ölçeğindeki iller arasında en büyük rekreasyon alanına sahip Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nı, gölet projemizin tamamlanması ile turistik bir göl süsleyecek. Gölet alanı içerisine yapılacak alanlar, ziyaretçilerine işlevsel ve dikkat çekici bir ortam sunacak. İçerisinde yer alan Gemi Kütüphane çalışmalarımız da son sürat devam ediyor. Tarihi, kültürel ve yenilikçi değerleri ortaya çıkartarak Çankırı’da turizm cennetleri oluşturmak istiyoruz. Yatırım programımızın bir parçası olan Recep Tayyip Erdoğan Parkı Gölet ve Çevre Düzenlemesi Projemiz ile Gemi Kütüphanemiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.




Milliyet


Geri Dön