17 / 04 / 2024

Çankırı Yakınkent OSB çalışanlarına konut yapılacak!

Çankırı Yakınkent OSB çalışanlarına konut yapılacak!

İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Başkanlığında tam üye sayısı ile toplanan Meclis, 2016 mali yılı Gider Bütçesinin Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetleri bölümü görüştü. Çankırı Yakınkent OSB çalışanlarının konut ihtiyacı düğmeye basıldı.



İl Genel Meclisi 14. Birleşimi gider bütçelerinin görüşülmesi ile devam etti.


İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Başkanlığında tam üye sayısı ile toplanan Meclis, 2016 mali yılı Gider Bütçesinin Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetleri bölümü görüştü.


Konu hakkında İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürü Bahar Duman, meclise bilgi vererek toplam giderin 128 bin 20 TL olduğunu belirtti. Ad okuma usulü ile yapılan oylamada gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.


Gündeme ilave edilen İlimiz Merkez İlçesi Aşağıpelitözü köyü sınırlarında belirlenen alanda, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesinde çalışan ve çalışacak olan işçilerin konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla  TOKİ  tarafından iskan alanı oluşturmak üzere konut amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planının ve 1/5000 ölçekli nazim imar planının 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 6. Maddesinin b bendi gereğince yaptırılması konusu görüşüldü.


Konu hakkında söz alan Merkez İGM üyesi Hüseyin Çetiner “Uzun zamandır gündemde olan bir konu. Artık bu konu ivedikle halledilmelidir. Tahsis konusu söz konusu olmadığı için komisyonlara havale edilmeden direk oylanmasını talep ediyorum” dedi.


Konu hakkında söz alan Merkez İGM üyesi T. Rüştü Özgür’de “Çankırı için TOKİ’nin büyük çapla bir kapasite ile konut yapması yıllardan beri en önemli ihtiyaçlardan birisi idi. Yalnız merakım şu. Yer tespiti ile ilgili çalışma nasıl yapıldı. Biz bu konunun neresindeyiz. Niye orası tercih edildi, tercih yeri şehre yakın olabilir miydi. Birde ibarede Yakınkent OSB’de çalışacak işçiler için denilmiş, burada sadece işçilerin faydalanacağı bir yapılaşma mı olacak, yoksa herkes faydalanabilecek mi? Bilgisi olan bizimle paylaşırsa iyi olur” dedi.


Sorular üzerine  İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker’de bu çalışmaların yapılabilmesi için bizden yetki isteniyor. Henüz yapılmış bir imar planı falan yok, bunu da oylamıyoruz. İmar çalışması için bizden yetki isteniyor.” dedi.


Merkez İGM üyesi T. Rüştü Özgür tekrar söz alarak, Aşağıpelitözü deniliyor, buna kim karar veriyor diye tekrar bir soru yöneltti.


Ilgaz İGM üyesi Harun Tosyalıoğlu’da söz alarak Valimiz, Belediye Başkanımız, daire amirleri, TOKİ Başkanı ve yetkilileri bakarak karar verdi diye biliyorum açıklamasında bulundu.


Sorular ve cevaplar üzerine gündem maddesinde yer alan imar planın yapılması oy birliği ile kabul edildi. 




Bizim Çankırı


Geri Dön