29 / 03 / 2024

Cansel Turgut Yazıcı: Sektörün önünü açmak için yeni vergi düzenlemesi gerekiyor!

Cansel Turgut Yazıcı: Sektörün önünü açmak için yeni vergi düzenlemesi gerekiyor!

Arsa kıtlığı ve artan girdi maliyetleri nedeniyle erişilebilir fiyatlarda konut yapmanın imkansız hale geldigini söyleyen Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörün önünü açmak için yeni bir vergi düzenlemesi gerektiğini söyledi...



Arsa kıtlığı ve artan girdi maliyetleri nedeniyle erişilebilir fiyatlarda konut yapmanın imkansız hale geldigini söyleyen Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörün önünü açmak için yeni bir vergi düzenlemesi gerektiğini söyledi. 


TÜRKİYE'NİN lokomotif sektörü gayrimenkulde yatırımlar bir yandan hızla devam ederken, erişilebilir konut imalatı da bir o kadar zor hale geliyor. Konut sektöründe erişilebilir fiyatlı konut yapmanın artan arsa ve inşaat maliyetlerinden neredeyse imkansız hale geldiğine dikkat çeken Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı "Sektörün önünü açmak adına konutta vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli" dedi. 

Sadece KDV değil, gelir vergisi ve değer artış vergisinin de bu sistemde düşünülmesi gerektiğini söyleyen Yazıcı "Özellikle küçük ölçekü firmaların ürettiği konutlarda ve ikinci el satışlarda gayrimenkulün gerçek değerinde gösterilmemesi büyük vergi kayıplarına yol açıyor. Konut değer artış vergisini devlet alamıyor, tapu müdürlükleri de harçları doğru rakam üzerinden tahsil edemediklerinden alım-satım harçlarından değer kaybına uğruyorlar. 


Bu vergi kayıplarının ortadan kaldırılarak sektörün kayıt altına alınması sağlanmalı. Bunları hepsinin bir paket olarak başarı getirecektir. KDV indirimi sektörün önünü açacak adımlardan biri, ancak tek başına yeterli olmaz" diye konuştu.


Pazar analizi yapıyor Özel sektör ve kamu kurumları için her türlü gayrimenkulün ve gayrimenkule dayalı hak ve faydaların değerleme çalışmaları, gayrimenkul sektörü pazar ve sektör analiz raporları, gayrimenkul projeleri finansal fizibilite ve yapılabilirlik analizleri hazırlayan Eva Gayrimenkul Değerleme, lokasyon anaüzleri, en iyi ve en verimli kullanım etüdü çalışmaları hizmetleri de sunuyor. 


Star 


Geri Dön