19 / 04 / 2024

Çanta Rüzgar Enerji Santrali'nin inşaatı tamamlandı!

Çanta Rüzgar Enerji Santrali'nin inşaatı tamamlandı!

BOYDAK Enerji tarafından 2013 ortasında inşaatına başlanan ve Silivri Çantaköy mevkiinde yer alan 45 MW "Çanta Rüzgar Enerji Santrali", projede yer alan 19 adet 2.5 MW rüzgar türbininin montajı, testleri ve bakanlık kabulleri yapılarak işletmeye alındı .



BOYDAK Enerji tarafından 2013 ortasında inşaatına başlanan ve Silivri ÇantakÖy mevkiinde yer alan 45 MW "Çanta Rüzgar Enerji Santrali", projede yer alan 19 adet 2.5 MW rüzgar türbininin montajı, testleri ve bakanlık kabulleri yapılarak işletmeye alındı


Rüzgar türbin kulelerinin imalatı Türk sanayiciler tarafından gerçekleştirilen santral, bu sayede endüstriyel gelişim adına yaklaşık 10 milyon euro değerinde bir yerli pazar imkanı da oluşturdu.

Geçtiğimiz beş yıl içinde tamamı yenilenebilir enerji alanında olmak üzere fiilen 2 milyar TL'yi aşkın yatırımda bulunan Boydak Enerji, Çanta Rüzgar Enerji Santrali nin devreye girmesi ile kurulu gücünü 248 MW'a yükseltmiş oldu. Santralin, yaklaşık 40 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayarak enerji açığının giderilmesine katkı sağlaması hedefleniyor. 


Sabah Ek


Geri Dön