18 / 04 / 2024

Capatect ile yüzde 50'ye varan tasarruf sağlamak mümkün!

Capatect ile yüzde 50'ye varan tasarruf sağlamak mümkün!

Dünya Meteoroloji Örgütü, mayıs ayında toprak ve su yüzeyindeki sıcaklıkların 1880 yılından bu yana ilk kez en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı ve hava sıcaklığının artarak devam edeceğini bildirdi.



Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan’ı Taner Yıldız’ın yaptığı açıklamaya göre hava sıcaklıklarının hızla artmasıyla birlikte, klima kullanımı ve enerji tüketimi de rekor seviyelere ulaştı. Günlük elektrik tüketiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşıldığını dile getiren Bakan Yıldız, yüksek elektrik tüketimde, yoğun yaz sıcaklıkları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın etkili olduğunu belirtti.


Konuyla ilgili açıklama yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Ülkemizde enerjinin %37,2’si binalarda, %32’si sanayide ve %20’si ulaşımda harcanıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %75’inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu durum, ülkemizdeki toplam enerjinin %26’sını binaları ısıtma ve ya soğutma için harcadığımızı gösteriyor.” dedi.


Yaz aylarında özellikle klima kullanımlarının artmasıyla kullandığımız enerjinin yalıtımsız ya da kötü yalıtılmış duvarlar yüzünden ortamdan kaybolduğunu da sözlerine ekleyen Dindoruk, kışın ısıtma giderlerini ortalama %50 oranında düşüren ısı yalıtımı yazın da yapılarda doğal klima etkisi oluşturduğunu söyledi. Bu sayede soğutma giderleri için harcanan enerjiden de %50 oranında tasarrufun yanında serin ve konforlu ortamlarda yaşamak mümkün oluyor.




Geri Dön