20 / 04 / 2024

Capitol'ün 4 sinema salonu mühürlendi

Capitol'ün 4 sinema salonu mühürlendi

Capitol Alışveriş Merkezi'nin 4 sinema salonu, imar planına aykırı olduğu iddiasıyla belediye tarafından mühürlendi.



Türkiye'nin ilk alışveriş merkezlerinden İstanbul Kadıköy'deki Capitol Alışveriş Merkezi'nin 4 sinema salonu, imar planına aykırı olduğu iddiasıyla belediye tarafından mühürlendi. Böylece adını 14 gösterime açık sinema salonuna sahip olmasından alan 'Capitol Spectrum 14 Sinemaları'nın salon sayısı 10'a düşmüş oldu.

Binanın tüm katlarının imara uygun olduğunu belirten Üsküdar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü M. Hakan Büker, "Merkezde herhangi bir kaçak kat yapılaşması söz konusu değil. Ancak tesisin çatı katında imar planına göre fazladan kullanım alanına giren sinema salonları yapılmış. Çatı katında imar planının metrekaresini aşmış bir kullanım söz konusuydu. Bu nedenle belediye zabıta ekipleri 3 hafta önce 4 sinema salonunu mühürledi" dedi. Büker, Capitol'ün imar planını yeniden düzenleyip, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurması ve bu tadilatın onaydan geçmesi durumda mühürleri sökeceklerini söyledi.

Sadece fonskiyon değişikliği yaptık
Capitol Alışveriş Merkezi'nin sahibi ve işletmecisi olan Mesa Mesken'in Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bingöl ise, salonların kaçak olmasının söz konusu olmadığını, faaliyet halinde olan 14 sinema salonunun dördünde sadece fonksiyon değişikliği yaptıklarını söyledi. Bingöl, "4 salonu fonksiyon değişimi yaparak kullanıyorduk, ancak Üsküdar Belediyesi bunu kabul etmedi. Olay şu anda mahkemeye taşınmış durumda. Bilirkişi lehimize karar verdi. Sonucu bekliyoruz" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'ndan olumlu bir kararın çıkacağına inandıklarını anlatan Bingöl, davayı kazanacaklarına kesin gözüyle baktıklarını söyledi. Bingöl, "İmar Komisyonu'ndan çıkmasını beklediğimiz yeni imar uygulaması değişikliği ile sorun kökten ortadan kalkmış olacak" dedi.
Capitol Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonları, Anadolu Yakası'nın en büyük sinema komplekslerinden biri olarak öne çıkarken; yönetimi AVM'ye ait olan tek sinema kompleksi olma özelliği de taşıyor. Capitol Alışveriş Merkezi'ndeki salonlar toplam 1487 koltuğa sahip. Mühürlenen salonlarda toplam 827 koltuk bulunuyordu.

Referans

Geri Dön