29 / 03 / 2024

Caprice Gold mağdurları, haklarını aramak için dernek kurdu!

Caprice Gold mağdurları, haklarını aramak için dernek kurdu!

Fadıl Akgündüz’ün son projesi Caprice Gold’da devremülklerin 6 aydır kirasını alamayan mağdurlar dernek kurdu. Caprice Gold Derneği üyesi 50 devremülk sahibi, Akgündüz’ün kendilerine hesap vermesini istiyor...




Fadıl Akgündüz’ün  son projesi Caprice Gold’da devremülklerin 6 aydır kirasını alamayan mağdurlar dernek kurdu. Caprice Gold Derneği üyesi 50 devremülk sahibi, Akgündüz’ün kendilerine hesap vermesini istiyor. Üyeler, ödemelerin biraz daha gecikmesi durumunda konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.


Fadıl Akgündüz Caprice Gold'u bitiremedi; şirketleri devrediyor! Detaylar için tıklayın!



İsmi yarım kalan projeler ve arkasında bıraktığı mağdurlarla özdeşleşen ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz, son projesi olan Caprice Gold otelini de zamanında bitiremedi. Vaat edilen tarihin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen otel inşaatının sadece kabası tamamlanırken otelden devremülk satın alan yaklaşık 12 bin kişinin kira ödemeleri 6 aydır yapılamıyor. Kira gelirlerini alamayan devremülk sahipleri ise haklarını aramak amacıyla dernek kurdu. Otel yönetimiyle görüşmek için Bayrampaşa’daki Caprice Gold otel inşaatına giden ‘Caprice Gold’ derneği üyesi yaklaşık 50 devremülk sahibi otel girişinde polis engeli ile karşılaştı. Kısa süreli gerginliğin ardından otele girmeyi başaran Caprice Gold mağdurları ile yetkililer arasında toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda otel inşaatının bitiş tarihini soran mağdurlara 2015 tarihi verilirken birçok kişi bu tarihte otelin bitirileceğine inanmadığını söyledi. Otel inşaatının ilerlemediğini ve 2015 yılında nasıl tamamlanacağını soran dernek üyelerine  ise yetkililerin yeni satışlardan gelecek para ile yapacaklarını söylemesi şaşkınlıkla karşılandı. Bugüne kadar toplanan yaklaşık 1 milyar liranın akıbetini soran mağdurlara ise yetkililerin kaçamak cevaplar vermesi dikkat çekti. İnşaat mühendisleri tarafından kaba inşaatı ve dış cephesi tamamlanan 340 bin metrekarelik binaya yapılan masrafın 200 milyon lira civarında tutacağı belirtilirken devremülk satışlarından 1 milyar lira toplayan Akgündüz’ün oteli tamamlayacak maddi kaynağının olmadığı gerekçesi ise inandırıcı bulunmuyor. İnşaat ve şirket için yapılan harcamalar ile reklam masrafları haricinde arda kalan 450 milyon liranın akıbeti ise kamuoyunda merak oluşturuyor. İddialar karşısında suskunluğunu koruyan Fadıl Akgündüz’ün mağdurların görüşme taleplerini reddetmesi ise otel yatırımcılarının tepkisini çekiyor.


Ayrıca iptal olan Malpler projesini akibetini soran mağdurlara yetkililerin reklam panolarında yazdığı gibi 60 bin kişiye tatil satmadıklarını itiraf etmesi, Fadıl Akgündüz’ün insanlara yalan bilgilerle satış yaptığını da ortaya çıkardı. Bu sırada bir kaç mağdurun yalan günahtır diye bağırması üzerine ise yetkililerin moralinin bozulduğu dikkat çekti. Toplantının sonunda şimdilik hukuki bir yola başvurmayacaklarını belirten dernek üyeleri Akgündüz’e kısa bir süreliğine mühlet verdi. Akgündüz’le en kısa sürede bir araya gelmek istediklerini ifade eden üyeler Akgündüz’ün şirketin son hali hakkında hesap vermesi gerektiğini kaydetti.


Öte yandan piyasadan 1 milyar lira civarında toplayan Akgündüz, birçok satış ofisinin ve Mecidiyeköy’deki restoranın kapısına kilit vurdu. Çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyecek hale gelen Akgündüz’ün otomobil ve ev otel projesinin de durma noktasına geldiği öğrenildi. Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Fadıl Akgündüz, “Şirketlerim için sizden yardım diliyorum. Allah korusun eskiden olduğu gibi şirketimiz bir kazaya daha kurban giderse insanlarımız bir 15 yıl daha acı çeker.” ifadelerini kullanmıştı.



Zaman



Geri Dön