16 / 04 / 2024

Caprice Gold Maldivler projesi iptal!

Caprice Gold Maldivler projesi iptal!

Jet Fadıl'ın Maldivler'de Müslümanlara özel ada' olarak tanıttığı dev projesinin iptal olduğu ortaya çıktı. Posta'nın haberine göre projenin ortağı Abdurrahman Akarsu, 'Fadıl Akgündüz 60 bin kişiden 170 milyon dolar topladı...




Jet Fadıl'ın Maldivler'de Müslümanlara özel ada' olarak tanıttığı dev projesinin iptal olduğu ortaya çıktı. Posta'nın haberine göre projenin ortağı Abdurrahman Akarsu, 'Fadıl Akgündüz 60 bin kişiden 170 milyon dolar topladı. Biz de ödemeleri yapmadığı için sözleşmeyi feshettik. Dolandırıcılık davası açacağız' dedi. Fadıl Akgündüz ise bugün öğle saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, haberleri doğruladı ancak sorunun Maldiv'li şirketten kaynaklandığını söyledi.


Fadıl Akgündüz Caprice Gold'u bitiremedi; şirketleri devrediyor! Detaylar için tıklayın!



Kamuoyunda 'Jet Fadıl' adıyla bilinen Fadıl Akgündüz'ün sorunlu projelerine bir yenisi daha eklendi. İlk olarak 1990'lı yılların başında Siirt’te otomobil fabrikası kurma vaadiyle gurbetçi vatandaşlardan 200 milyon euronun üzerinde para toplayan ancak bu paraları batıran Akgündüz, yakın zamanda da Bayrampaşa’da yaptığı Caprice Gold Palace Otel’in devremülklerini teslim edememesi ile gündeme gelmişti. Akgündüz, teslimatın gecikmesini ise Gezi olaylarından başlayıp Türkiye'deki yüksek siyasi tansiyona kadar bir dizi olaya bağlamıştı.





Akgündüz'ün bu yılın başında 'Müslümanlara özel ada' olarak büyük bir kampanya ile duyurduğu ancak sektörde büyük kuşkuyla karşılanan Maldivler projesinin de iptal olduğu ortaya çıktı. Fadıl Akgündüz ödemeleri yapmadığı için ortakları sözleşmeyi feshetti.


Projeye, Maldivler’deki ADK Grup adlı şirket ile birlikte ortak olan Abdurrahman Akarsu, “10 bin liraya satılması gereken yerleri para toplamak için bin liraya sattı. Para topladı ama bize olan yükümlülüklerini yerine getirmedi. Mahkeme kanalıyla sözleşmeyi feshettik. Ada ile artık Fadıl Akgündüz’ün ilgisi yok. Dolandırıcılık ve tazminat davası açacağız” dedi.



AÇIKLAMA GELDİ


Maldivlerle ilgili bu haberlerin ardından öğle saatlerinde Akgündüz'den yazılı bir açıklama geldi.


Projenin iptal edildiği yönündeki haberleri doğrulayan Akgündüz, ancak sorun yaşadıkları iddia edilen Türk firması ile bir ilgilerinin olmadığını belirtti. akgündüz, “Madivli’li şirket yaptığımız ödemeler karşılığında bize devretmesi gereken hisseleri devretmediği için, konu uluslararası platformunda olduğundan hükümetin ilgili bakanlıklarına konuyu ilettik. Sorunun diplomatik kanalla çözülmesini takiben projeye devam edeceğiz” dedi.



Geri Dön