18 / 04 / 2024

Caprice Gold'un dolandırıcılık davası yarın!

Caprice Gold'un dolandırıcılık davası yarın!

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold projesi için açılan dava yarın saat 09:00'da görülecek.




Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold projesi için açılan dava yarın görülecek. Çağlayan Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya isteyenler izleyici olarak katılabilecek.


Duruşmada ifadesi alınacak olan müştekiler nasıl ve ne şekilde kandırıldıklarını mahkeme heyetine anlatacak. Caprice Gold Yatırımcıları Derneği'nin avukatı Kadir Buz yaptığı açıklamada; olayın basit bir devremülk alıp kira alamama olayı olmadığını, olayın organize bir şekilde para toplayıp, yeni şirketler ve yeni şahıslar üzerine malların paraların kaçırılması olayı olduğunu belirtti.


Fadıl Akgündüz’ün itirazı reddedilmişti

Caprice Gold ve Maldivler projelerinde yer alan yatırımcıların şikayeti üzerine 22 Aralık 2015’te ‘Tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçlamasıyla yeğeni Mehmet Salih Obut’la birlikte tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün tutukluluğa itirazı reddedilmişti.


2013'te teslim edilecekti

2010 yılında başlayan Caprice Gold'un taahhüt edilen 2013 yılında bitirilememesi nedeniyle kira parası alan mağdurlar, bu paranın da aylardır kendilerine ödenmediğini söylemişti. Caprice Gold ve Caprice Malpler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön