19 / 04 / 2024

Caprice Gold'un inşaatı ne olacak?

Caprice Gold'un inşaatı ne olacak?

2013 yılında bitirileceği duyurulan Caprice Gold projesinde çalışmalar bir yılı aşkın süre önce durdu. Caprice Gold'a umut bağlayan yüzlerce vatandaş, birikimlerini kurtarmaya çalışırken, Bayrampaşa'daki dev inşaat çürümeye başladı. Projenin akıbeti de belirsizliğini koruyor.



Temeli şölen havasında atılan Fadıl Akgündüz'ün Bayrampaşa'daki "lüks devre mülk" yatırım projesi Caprice Gold'da inşaat tamamen durdu ve dev bina çürümeye terk edildi M. Erdem DURU Kamuoyunda 'Jet f adıl'olarak tanınan Fadıl Akgündüz'ün Bayrampaşa'daki olaylı projesi Caprice Gold'da çalışmalar bir yılı aşkın süre önce durdu. Şantiye alanında yığılı inşaat malzemeleri olmasına rağmen, Caprice Gold'da herhangi bir faaliyet yok. 


Bazı bölümleri çürümeye başlayan Jet Fadıl'ın prestij projesinin etrafı çevrilmiş alanında birkaç güvenlik görevlisinin dışında hiç kimse yok. Şantiye alamın çevreleyen koruma perdelerindeki kapıların kilitleri bile çürümüş durumda. 


Tanıtımı sırasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de övgüler yağdırdığı ancak daha sonra "Adam beni de dolandırmış" dediği Caprice Gold'un temeli 15 Haziran 2010 yılında atıldı. Proje, Bayrampaşa Belediyesi'nden kiralanan 26 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselmeye başladı. Temel atma törenine birçok siyasetçi ve ünlü isim katıldı. 


Devre mülk satışı


2013 yılında bitirileceği duyurulan projeye göre 7 yıldızlı lüks devre mülk şeklindeki meskenler mütedeyyin insanların büyük ilgisini çekmişti. Proje, "Fatih Sultan Muhammed Han'ın fetihten önce otağını kurduğu Bayrampaşa'da" şeklinde tanıtılmıştı. Caprice Gold'dan devre mülk alanlar, kendileri kullanmasalar bile hisseleri oranında kira geliri alacaktı. Faizsiz gelir elde etmek için Caprice Gold'a yatırım yapanlar, bitmeyen inşaattan Mart 2014'e kadar kira aldı, sonra ödemeler durdu. 


Jet Fadıl tutuklandı 


Caprice Gold yanında "Müslümanların bir adası oldu" sloganıyla satışa çıkarılan Malpler projesi de yüzlerce yatırımcıyı mağdur etti. Fadıl Akgündüz'den parasını alamayan 349 kişi dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, dolandırıldığını iddia eden şahısların, iddialarım ciddiye alarak soruşturma başlattı. 


"Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz de tutuklanarak cezaevine konuldu. Fadıl Akgündüz'le birlikte kız kardeşi Avniye Obut, yeğeni Mehmet Salih Obut ve eniştesi İbrahim Onut da sanık olarak yargılanıyor. 


Caprice Gold'a umut bağlayan yüzlerce vatandaş, birikimlerini kurtarmaya çalışırken, Bayrampaşa'daki dev inşaat çürümeye devam ediyor. Projenin akıbeti de belirsizliğini koruyor. 



İstanbul


Geri Dön