29 / 03 / 2024

Çardak Havaalanı, 1 Eylül'de uçuşlara açılacak!

Çardak Havaalanı, 1 Eylül'de uçuşlara açılacak!

Bakım-onarım çalışmalarının devam ettiği Çardak Havaalanı, 1 Eylülden itibaren yeniden uçuşlara açılacak



Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu (Denizli Platformu)  üyeleri, Çardak Havaalanında 1 Temmuzda başlayan bakım-onarım çalışmalarında gelinen aşamayı yerinde incelemek amacıyla havaalanını ziyaret etti.

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat Keçeci başkanlığındaki platform üyeleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Denizli Çardak Havaalanı Müdürü Soner Tuğral ve Türk Hava Yolları (THY) Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy ile bir süre görüşerek pistteki bakım çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Müjdat Keçeci, yaptığı konuşmada, platform üyesi 22 sivil toplum örgütünü temsilen bu ziyareti yaptıklarını söyledi. Havaalanının 1 Temmuzdan 1 Eylüle kadar bakıma alındığını ve kapalı olduğunu anımsatarak, "Havaalanında asfaltlama çalışmalarının hızla sürdüğünü ve Eylülde kullanıma açılacağını, bilet satışlarının ise devam ettiğini duyuyoruz. Denizli halkı, Antalya, Isparta ve İzmir´den uçmaktan sıkıldı, bezdi. Bize Çardak Havaalanı´ndan uçuşların bir an önce başlaması için yoğun baskı var."

-1 EYLÜLDE UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLAYACAK -
DHMİ Denizli Çardak Havaalanı Müdürü Soner Tuğral, pistin her 10 yılda bir bakıma girmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Çardak Havaalanı pistinin bakımı 1998 yılında yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığımız bize piste bakım yapılması gerektiğini bildirdi. 1 Temmuzda başlayan bakım çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığımız 1 Eylülde havaalanının uçuşa hazır olacağını ifade ediyor. Biz de 1 Eylülü bekliyoruz. Son olarak Tabur Komutanlığından aldığımız bilgi, planların istendiği şekilde gittiğidir. Hava Kuvvetlerinin inşaat taburu, sabah 04.30´dan hava kararıncaya kadar büyük bir özveriyle çalışıyor. Bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyoruz. Havaalanına 10 seneden önce bir daha bakım yapılmaz"

- 7 GÜN, 14 SEFER -
THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy da, 1 Eylül itibariyle uçak biletlerinin satışa açık olacağını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Biz de Hava Kuvvetlerinin bildirdiği tarihe bağlıyız. Aynı eski tarifeye bağlı olarak, seferlerimiz devam edecek. Bakım çalışması başlamadan bir süre önce İstanbul´a olan pazartesi ve perşembe uçuşları, İstanbul´daki pistte yapılan bakım çalışmaları nedeniyle iptal edilmişti. 1 Eylülden itibaren artık yine İstanbul´a 7 gün, 14 sefer yapacağız. İstanbul seferlerinde, eski tarifeye devam edeceğiz. Aslında,İstanbul´dan Denizli´ye günde 2 sefer yeterli değil. Artması için çalışmalar sürüyor. Kış tarifesinde, uçaklar müsait olursa, ek sefer talep edeceğim. Ancak kış tarifesi, 29 Ekimde başlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz ara tarife döneminde İstanbul´a sefer sayısının artırılması zor."
AA


Geri Dön