28 / 03 / 2024

Carlo Colombo, Maslak Yapı'nın davetlisi olarak İstanbul'da!

 Carlo Colombo, Maslak Yapı'nın davetlisi olarak İstanbul'da!

Mimar Carlo Colombo Maslak Yapı'nın davetlisi olarak İstanbul'a geldi ve İstanbul'a simge olacak bir yapı inşa etmek istediğini belirtti






Maslak Yapı'nın davetlisi olacak İstanbul'a gelen dünyaca ünlü mimar Carlo Colombo, İstanbulu çok sevdiğini, hayranı olduğunu ve İstanbul'un simgesi olabilecek bir yapı inşa etmek istediğini söylerken sözlerine şöyle devam etti:


Avrupa’da insanlar artık Türkiye’den ve İstanbul’dan çokça bahseder oldu. Son 15 yılda ülkenizin oldukça değiştiğini duyuyordum. Daveti geri çeviremedim.


Colombo, tasarımlarının yanı sıra klasik ve modern sanatı bir araya getiren iç mimarlığı ile de tanınıyor. Colombo’nun Pekin, Lugano, Sao Paulo, Roma ve Milano’da ofisleri bulunuyor. “Mesleğime aşığım. İşimi tutkuyla yapıyorum. Gece telefonumu kapatır, deyim yerindeyse ‘huzur’ moduna geçerim. Sabah 4’e kadar çalışırım. Bir kalem bir kağıt yeterli” diyen ünlü mimar şu şekilde konuştu:


İstanbul’a simge olacak bir yapı inşa etmek hayalim. Büyük şehirlerde simge haline gelmiş yapıları çok seviyorum. Ancak önce her şehirde olduğu gibi burayı da özümsemem lazım. Kültürünü, insanlarını anlamam gerekiyor. Bundan sonra adım adım proje kafamda şekillenecektir. İlk olarak iç mimarisi ile dikkat çekecek bir butik otel yapmak istiyorum. İçinde spa, bar, disko olmasını isterim. İtalyan stili bir otelin İstanbul’a yakışacağı kanaatindeyim. Boğaz’a aşık oldum. Ancak tabii ki Boğaz’dan fazlası var burada. Açıkçası toplantıdan toplantıya gittiğimiz için şehri iyice gezme fırsatım olmadı. Bundan sonra zaman buldukça gelmek istiyorum.


Yaptığım her işin Colombo imzasını taşıdığını görmek isterim. Bana özgü tasarım dilinin eserlerimde konuşuyor olması lazım. Yani insanların bir binaya ya da tasarıma baktıklarında ‘Bunu Colombo yapmış’ demeleri benim için çok önemli. Müşterilerimin tercihlerine de saygı duyarım elbette.



Ünlü mimar son olarak şunları söyledi:


İstanbul’un simgesinin Boğaz olduğunu söyleyebilirim! Ayrıca Sapphire adlı binayı da beğendim. Ancak öyle gözüme çarpan özellikli başka bir yapı olmadı.



Milliyet


Geri Dön