26 / 04 / 2024

Carrefour, Singapur'daki iki mağazasını kapattı!

 Carrefour, Singapur'daki iki mağazasını kapattı!

Yeni CEO George Plassat döneminde kemer sıkma ve küçülme politikası izleyen Carrefour bir ülkeden daha çekilme kararı aldı.Carrefour yetkilileri bu yıl sonuna kadar Singapur'daki iki mağazalarını kapatarak bu ülkeden çekileceklerini açıkladı





Fransız perakende devi Singapur pazarına hipermarket konseptiyle ilk mağazasını 1997 yılında açmmıştı. Free Malaysia Today'in haberine göre 5.2 milyon insanın yaşadığı Singapur pazarında rakipleri yerleşim yerlerine daha yakın  ve stratejik lokasyonlarda yer aldığı için Carrefour bu ülkede başarılı olamadı.


Carrefour'un bölgedeki mağazaları daha çok şehir merkezinde ve iş alanlarında yer alıyordu. Carrefour orta veya uzun vadede pazar liderliği vaadetmediği için 2012 sonuna kadar Suntec ve Plaza Singapura mağazalarını kapatma kararını resmen açıkladı.


Carrefour'un tedarikçilerinden olan Asyalı bir elektronik şirketinin üst düzey yöneticisi çekilme kararının sürpriz olmadığını ifade etti. İSmi açıklanmayan yönetici kapanmayla ilgili dedikoduların çok önceden beri varolduğunu ve Carrefour'un yeterince rekabetçi olmamasının bu duruma zemin hazırladığını belirtti.


Malezya bankası CIMB'nin ekonomistlerinden Song Seng Wun, yüksek işletme maliyetlerinin Carrefour'un kararı üzerinde etkili olmasının muhtemel olduğunu söyledi.


Retail News


Geri Dön