26 / 04 / 2024

Carrefoursa: 6 binayı Sağlık Müdürlüğüne teslim ettik

Carrefoursa: 6 binayı Sağlık Müdürlüğüne teslim ettik

Carrefoursa, kesinleşmiş hukuki veya teknik sorumlulukları bulunmamasına rağmen olası zararı bertaraf etmek adına 6 adet binayı tamamlayarak İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ettiklerini bildirildi



Carrefoursa'dan yapılan yazılı açıklamada, Bahçelievler Alışveriş Merkezi inşaatı esnasında her türlü imari ve inşai tedbirin alınmasına karşın zemin kaynaklı bir kayma sebebiyle İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin 3 bloğundan birine kısmen de olsa hasar verildiği belirtildi.

Perakende sektöründe hizmet veren şirketin bu inşaat için her türlü izin ve ruhsatı alarak, inşaat şirketi, kontrolör, zemin etüdü şirketi ve yapı denetim şirketiyle anlaşarak, üzerine düşen her türlü hukuki ve teknik yükümlülüğü yerine getirmesine karşın, hayatın doğal akışında yaşanan üzüntü verici kazalardan birisinin meydana geldiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Konu hakkında kesinleşmiş hukuki veya teknik sorumluluğumuz olmamasına rağmen, olası zararı bertaraf etmek adına derhal İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine toplam 2 bin 416 metre karelik 6 adet binayı tamamlayarak İl Sağlık Müdürlüğüne bu binaların teslimini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hastanenin dilediği zaman bu binalara geçmesi mümkündür. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle eski bloğun yerine yeni bir hastane bloğu yapılması amacıyla görüşmelerimiz sürmekte olup, bu amaçla şimdiden 5 milyon TL daha bütçe ayrılmıştır. Proje ve bütçe üzerindeki çalışma ve görüşmeler devam etmektedir. Şirketimiz için hukuki sorumluluktan önce, insani sorumluluk gelir.

İnsan odaklı çalışan şirketimizin insan sağlığına zarar verecek, hasta yakınlarını üzerek, onları mağdur durumda bırakacak bir uygulama içine girmesi mümkün değildir. İnşaat esnasında yaşanmış bir kazanın etkilerini gidermek adına, her türlü iyi niyetimiz ve sorumluluk bilincimizle çalışmaya devam edeceğimizi, kamuoyunun değerli takdirlerine umarız." (AA)


Geri Dön