28 / 03 / 2024

Çarşamba Vefa AVM'nin 30 yıllık kullanım hakkı devrediliyor!

Çarşamba Vefa AVM'nin 30 yıllık kullanım hakkı devrediliyor!

Çarşamba Belediye Başkanlığı, Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi'ni, 30 yıl süre ile işletilmesi amacıyla ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirlendi



Çarşamba Belediye Başkanlığı, Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin 30 yıl süre ile mülkiyetin gayri ayni hak (bağımsız üst hakkı) tesis edilerek ticari, sosyal ve kültürel hizmet amaçlı olarak donatılması ve işletilmesi işini ihaleye çıkarıyor.


30 YIL SÜRE İLE MÜLKİYETİN GAYRİ AYNİ HAK (BAĞIMSIZ ÜST HAKKI) TESİS EDİLEREK DONATILMASI VE İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


Çarşamba Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Çarşamba Belediyesine ait 1010 ada, 1 Parsel ve 19L1D Pafta üzerinde inşa edilmiş olan, şartnamesinde niteliği ve diğer özellikleri belirtilen Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi, 30 yıl süre ile Mülkiyetin Gayri Ayni Hak (Bağımsız üst hakkı) tesis edilerek ticari, sosyal ve kültürel hizmet amaçlı olarak donatılması ve işletilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale yapılacaktır.

1 - İhale 25.02.2016 Perşembe günü saat 10.00 Belediyemiz toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

2 - İhale ile ilgili şartname her gün mesai saatleri içerisinde Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünde görülebilir.

3 - İsteklilerin 25.02.2016 Perşembe günü en geç saat 10.00’a kadar teklif zarflarını Belediyemize Mali Hizmetler Müdürlüğüne vermeleri şarttır. Belirtilen saatten sonra gelen teklifler ve posta ile başvurulması halinde postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4 - İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

İsteklilerin:

4.1 - Kanuni ikametgahı olması,

4.2 - Türkiye de tebligat için adres göstermesi,

4.3 - Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi vermesi,

4.3.1 - Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.3.2 - Tüzel kişi olması halinde Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, 2016yılı içinde alınmış, Tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge (Türkiye de Şubesi bulunmayan Yabancı Tüzel kişiliğinin belgelerinin, bu tüzel kişiliğinin bulunduğu Ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

4.3.3 - Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (4.3.1) ve (4.3.2) deki esaslara göre temin edecekleri belge. Ortak girişimciler ihaleden sonra birlikte şirket kurabilirler. Ancak idareye karşı, ortaklar ve şirket birlikte ayrı ayrı sözleşme ve şartnamelerin tamamından sorumludurlar. Şirket kurulması için idarenin onayının alınması mecburiyeti vardır.

4.4 - İmza sirküleri / beyannamesi vermesi,

4.4.1 - Gerçek kişi olması halinde Noter tasdikli imza beyannamesi,

4.4.2 - Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca ve Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

4.4.3 - Ortak girişim olması halinde ortak girişim oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (4.4.1) ve (4.4.2) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

4.5 - İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri veya imza beyannamesi vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerini bulunduğu Ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

4.6 - Yeterliliğe ilişkin belgeler:

4.6.1 - İhaleye girecek olan istekliler, son 5 yıl içerisinde en az 3 adet Alışveriş Merkezi İşletme hizmetine ait iş deneyim belgesi veya sözleşme ve faturalar ibraz edecektir. İstekliler bu belgeyi kendi adlarına sunabilecekleri gibi, firmanın %50’sinden fazla hissesine sahip ortağına ait iş deneyim belgesini de ibraz edebileceklerdir. Bu durumda isteklilerin iş deneyim belgesini sunacağı %50’sinden fazla hissesine sahip ortağının en az bir yıldır ortak olduklarına dair durumu belgelendirmek durumundadır. Bu belgenin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir veya ticaret odası tarafından onaylı olması zorunludur.

4.6.2 - Vergi dairesi veya yeminli mali müşavirlerce tasdikli son yıla ilişkin bilanço ve gelir gider tablosu vermesi,

4.6.3 - Şartnamenin 6.1 maddesinde belirtilen miktarda geçici teminatın Belediyeye yatırıldığına dair alındı belgesi veya banka teminat mektubu vermesi,

4.6.4 - İsteklilerin ortak girişim halinde, ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesi vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verirler, ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapılacak ihale sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar).

5 - 2886 sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar.

6 - Belediyemiz, ihaleyi yapıp-yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.

İlan olunur.


Geri Dön