20 / 04 / 2024

Çarşamba'da yaşam alanı inşaatı sürüyor!

Çarşamba'da yaşam alanı inşaatı sürüyor!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Çarşamba'da kapalı otopark, alışveriş, eğlence, sinema, kafe hazır yiyecek ihtiyaçlarının görülebileceği bir çarşı, AVM ile şehir meydanı ve yaşam alanı inşa ettiklerini kaydetti...



Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski sebze hali ve stadyumun yenilerinin belediye tarafından yapılıp yerlerine taşındıktan sonra şehir merkezindeki bu değerli alanlara uygulanacak kentsel yenileme çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Dündar söz konusu alanda kapalı otopark, alışveriş, eğlence, sinema, kafe hazır yiyecek ihtiyaçlarının görülebileceği bir çarşı, AVM ile şehir meydanı ve yaşam alanı inşa ettiklerini kaydetti.
"KONUTLAR YOĞUN TALEP GÖRÜYOR"
 Çarşı, şehir meydanı ve konut çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, "Tamamlandığında ilçemizin ticari ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlayacak olan bu çalışma, toplamda 43 bin metrekare alan üzerinde devam ediyor. İnşaatı devam eden 320 konutun satışına başladık. Kentsel Tasarım Çalışmaları kapsamında eski stadyum alanında bulunan 22 bin metrekarelik alana 8 blok ve 320 daireden oluşan bir konut alanı yapıyoruz. Modern görünümü ve mimari yapısı ile örnek bir yaşam alanı oluşturuyoruz. İnşaatı halen devam eden konutların satışları iyi gidiyor. Hemşehrilerimiz belediye çalışmalarına güveniyor ve destek veriyor." şeklinde konuştu. Çarşamba'ya modern bir çarşı kazandıklarını kaydeden Dündar, "Çarşı - şehir meydanı ve yaşam alanı projemizin önemli bir bölümünü oluşturan alışveriş merkezi inşaatı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Eski hal bölgesinde bulunan 21 bin metrekarelik alanda; altında büyük otopark, üstünde ise market, kafeler, fast-foodlar, camu, meydanı ve yeşil alanı olan bir çarşı inşa ediyoruz. Bu proje ile Çarşamba'nın çehresi değişecek. Çarşı ve marketin dışında bu alanda 6 adet cep sinema salonu ve sinema salonlarının yanında da bir çocuk eğlence merkezi olacak. Çarşı ile Kızılay Caddesi'ni birbirine bağlayan bir de yol yapıyoruz. Bu çalışma ile ilçemizin sosyo-kültürel yapısına önemli katkıda bulunmuş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun." diye konuştu.


Ekonomi Gazetesi

Geri Dön