28 / 03 / 2024

çarşı esnafı caminin yanındaki apartmana karşı çıkıyor!

çarşı esnafı caminin yanındaki apartmana karşı çıkıyor!

Eskişehir'in Odunpazarı İlçesi'ndeki Mobilyacılar çarşısı esnafı, 1986 yılında para toplayarak bir cami yaptırdı. Tabakhane Mobilyacılar Camii'nin yanındaki arsa ise boş kaldı...



ESK܎şžEH܎R'in Odunpazarı İlçesi'ndeki Mobilyacılar çarşısı esnafı, 1986 yılında para toplayarak bir cami yaptırdı. Tabakhane Mobilyacılar Camii'nin yanındaki arsa ise boş kaldı. Ancak geçen 24 senenin ardından Aydınlar inşaat şžirketi, caminin hemen bitişiğine bir apartman yapmaya başladı.

5 katı tamamlanan apartmanın, 7 katlı olacağı belirtildi.
Ancak camiyi yaptıran Mobilyacılar çarşısı esnafı ile cami cemaati apartmanın camiye ve minaresine bitişik olmasına tepki gösterdi. İnşaat şirketine arsa için 600 bin TL fiyat verdiklerini belirten esnaf, kızgınlığını, 'Orayı caminin bahçesi yapacaktık, inşaat şirketi ise 750 bin TL istedi. Belediye de ruhsatı verince yapacak bir şey kalmadı. Apartmanın
 
yıkılmasını istiyoruz' sözleriyle dile getirdi.
çarşı esnafı, 'Caminin bitişiğine apartman yapılması kabul edilemez. Müftüyle de bu konuyu konuştuk. şžikayetlerimizi ilettik. O da konuyla ilgileneceğini söyledi. Biz arsa için 600 bin TL vermeye hazırız. Yeter ki yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulsun' ifadesini kullandı.
MÜFTÜ DEVREDE
Eskişehir il Müftüsü Dr. Ahmet Akın da 'Konu cami yönetimi tarafından bana da iletildi. Gerekli yerlere başvurduk. Konu ile ilgili . çalışmamız devam ediyor' diye konuştu. Caminin yanındaki inşaatı yapan Aydınlar inşaat şžirketi'nin yöneticileri ise çalışmaların yasalara uygun olduğunu söyledi.
Habertürk/ Can HACIOGLU

 Basında yer alan diğer haberler:

Binayı camiye bindirdiler!

Eskişehir"de, bir caminin bitişiğine apartman yapılması cemaatin ve mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

Eskişehir"de, bir caminin bitişiğine apartman yapılması cemaatin ve mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oldu. Odunpazarı ilçesinde bulunan Mobilyacılar çarsısı esnafı, 1986 yılında aralarında para toplayıp cami yaptırdı. Tabakhane Mobilyacılar Camii"nin yanındaki arsa boş kaldı. Aradan geçen 24 senenin ardından bir inşaat şirketi, caminin hemen bitişiğine apartman yapmaya başladı. Arsayı almak isteyen çarşı esnafı, şirketle para konusunda anlaşamadı. Bunun üzerine bahse konu şirket, caminin hemen bitişiğine apartmanı inşa etti. şžu an kabası biten apartmanın minareye dayandığını belirten cami cemaati bu duruma tepki gösterdi. İnşaat şirketine 600 bin TL verdiklerini belirten cemaat, œİnşaat şirketi 750 bin TL istedi. Bizim de o kadar paramız yoktu. Belediye de ruhsat verince yapacak bir şey kalmadı. Apartmanın yıkılmasını istiyoruz dediler.
Türkiye/Metin Demir


Geri Dön