20 / 04 / 2024

Çatalca Belediyesi Mart Ayı Toplantısı gerçekleşti!

Çatalca Belediyesi Mart Ayı Toplantısı gerçekleşti!

Çatalca Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 7 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10:30’da Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yedi gündem maddesi görüşüldü.




Çatalca Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 7 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10:30’da Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yedi gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce meclis üyeleri tarafından gündem dışı söz alınarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tebrik mesajları verildi.


Meclis toplantısında gündeme geçildiğinde ise 1, 3 ve 4 numaralı gündem maddeleri oylanarak, kabul edildi. Gündemin 2, 5,6 ve 7 numaralı gündem maddeleri ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin görüşülmesinin ardından söz alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da, meclis üyelerine bilgi verdi. İlk olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Kadınlar, iş yaşamında erkeklerin yanında ve bunun üstüne evin de işlerinin tamamındalar. Evdeki görevler kadınların üzerine yıkılmış durumda.” diyerek, “Çatalca Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklerde bütün insanlarımız bir araya geliyor. Her kesimden herkesin bir araya geldiği etkinlikler düzenliyoruz. Belediyelerin de görevi budur. Bizim için önemli olan insandır. Çatalca bu anlamda güzel bir dayanışma göstermektedir.” dedi.


 


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara devamında ise, Özel İdare İşhanı 3 ve 4. katlarının son durumu,  TOKİ  gecekondu önleme bölgesi, İstanbul Bilim Üniversitesi yapılması düşünülen Biyomedikal Lise alanının, Elbasan Mahallesi’nde önce Çatalca Belediyesi’ne ve sonradan İBB’ye devredilen, şu an için devri mahkemece iptal edilen 654 dönümlük orman alanı, Kaleiçi Mahallesi Sit Planı ve Atatürk Parkı’nda bulunan belediye hizmet alanı ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri meclis üyelerine aktardı.


 


Gündem ise şöyle oluştu:


1.Dolu kadro derece değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.


2.İlçemiz Kabakça Mahallesinde bulunan Saltuk Sokağın isminin “Suat BAŞA” Sokak olarak değiştirilmesi talebi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü'nün teklifi.


3.İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı'na başvurulmak üzere Belediyemiz tarafından hazırlanan “Eko Turizmde Marka Kent Çatalca” başlıklı proje teklifinin sunulmasına ve projenin başarılı olması durumunda uygulanmasına, sunulan projede  Belediyemizi temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili kişi olarak Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA'nın yetkilendirilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi.


4.İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programına başvurulmak üzere Belediyemiz tarafından hazırlanan “Güzel Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi” başlıklı proje teklifinin sunulmasına ve projenin başarılı olması durumunda uygulanmasına, sunulan projede  Belediyemizi temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili kişi olarak Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA'nın yetkilendirilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi.


5.1/1000 Ölçekli Subaşı Mahallesi Uygulama İmar Planı ile ilgili Plan ve  Proje Müdürlüğünün teklifi.


6.Çakıl Mahallesi 1290 ve 1285 nolu parsellere ait, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan değişikliği ile ilgili Plan ve  Proje Müdürlüğünün teklifi.


7.1/1000 Ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliği ile ilgili Plan ve  Proje Müdürlüğünün teklifi.



Çatalca Belediyesi




Geri Dön