29 / 03 / 2024

Çatalca Belediyesi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Çatalca Belediyesi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Çatalca Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 15 gündem maddesi görüşüldü. İşte toplantının gündem maddeleri...




Çatalca Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 15 gündem maddesi görüşüldü.


Nisan ayı Meclis Toplantısında ilk olarak 1. Başkan Vekili seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Ufuk Akın 1. Başkan Vekilliği görevine seçildi. Ardından da 2. Başkan Vekilliği seçimi yapıldı ve gizli oylama sonucunda Erhan Güzel 2. Başkan Vekilliği görevine seçildi.


Gündemin üçüncü maddesinde 2 asil 2 de yedek Divan Katibi Üyelerinin seçimi gizli oyla yapıldı. Neticede Remziye Arslanca ve Filiz Öder asil, Cengiz Aydın ve Belgin Tezer de yedek pan katipliği görevine seçildi. 4. maddede gizli oy ile Rıdvan Hacet ve Süleyman Oğuz Seçilmiş encümen üyeliğine seçildi.


İmar Komisyonu üyelerinin de seçiminin yapıldığı Nisan ayı Meclis Toplantısında Cengiz Aydın, Remziye Arslanca, Cavit Eteke, Tuba Uzun, Hüseyin Kahya seçildi. Bir sonraki maddede de Plan ve Bütçe Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Komisyona; Ayhan Tutun, Tuncay Altun, Filiz Öder, Özlem Coşkun, Celalettin Sonkaya seçildi.


Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na da Rıdvan Hacet, Tuncay Altun, Cavit Eteke, İbrahim Caner Temel, Ömer Engin seçildi. Son olarak da Belgin Tezer, Ayhan Tutun, Tuncay Altun, Hasan Gökçe, Ömer Engin Hukuk Komisyonu Üyeliği’ne seçildi.


Marmara Belediyeler Birliği Üyeliğine, Filiz Öder asıl, Belgin Tezer yedek olarak, Tarihi Kentler Birliği Üyeliği’ne de Tuncay Altun asil, Rıdvan Hacet de yedek üye olarak seçildi.


Gündemin diğer maddelerine geçildiğinde ise 11 ve 12 nolu gündem maddeleri kabul edildi. 13. gündem maddesi ise okunarak İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 14. Maddesi olan “2015 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu”nun görüşülmesi öncesinde, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir sunum yaptı. Çatalca Belediyesi 2014-2019 Stratejik Planı esas alınarak hazırlanan 2015 Faaliyet Raporu’nu meclis üyelerine sunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.


Yapılan sunumun ardından 2015 Faaliyet Raporu da oylanarak kabul edildi. Son olarak Denetim Komisyon Raporu meclise okunarak bilgi verildi.


 


Toplantının gündemi ise şöyle oluştu:


GÜNDEM     :


 


1-5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 1. Başkan Vekili Seçimi.  (Gizli Oy)


2-5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 2. Başkan Vekili Seçimi.  (Gizli Oy)


3-5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 2 asil, 2 yedek olmak üzere Divan Kâtibi Üyelerinin Seçimi.  (Gizli Oy)


4-5393 Sayılı Kanununun 33. maddesine göre 2  Encümen Üyesi seçimi. (Gizli Oy)


5-5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre İmar Komisyon Üyesi seçimi.


6-5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi seçimi.


7-5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre  Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi seçimi.


8-5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre Hukuk Komisyonu Üyesi seçimi.


9-Marmara Belediyeler Birliğine 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi.


10-Tarihi Kentler Birliği Meclisine 1 asil, 1 yedek Meclis Üyesi seçilmesi.


11-3402 Sayılı Kadastro Kanununun 3. maddesi uyarınca, Kadastro ekibiyle birlikte görev yapmak üzere İlçemiz Akalan, Celepköy, Çanakça, Çiftlikköy, Dağyenice, Elbasan, Ferhatpaşa, Kaleiçi, Hallaçlı, Binkılıç (Atatürk), Binkılıç (Fatih), İhsaniye, İnceğiz, Kabakça, Karacaköy, Kestanelik, Kızılcaali, Oklalı, Ormanlı, Örcünlü,Yalıköy, Yaylacık ve Yazlık  Mahallelerinin Bilirkişi seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi.


12-Boş kadro derece değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.


13-İlçemiz Kaleiçi Mahallesi 353 ada 2 ve 3 nolu persellere ve çevresine ait 1/1000 Ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi.


14-5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre “2015 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu”nun görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi.


15-Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili Meclise bilgi verilmesi.


 



Çatalca Belediyesi




Geri Dön