19 / 04 / 2024

Çatalca Belediyesi'ne imar danışmanı geldi mi?

Çatalca Belediyesi'ne imar danışmanı geldi mi?

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın imar ile ilgili danışman getirdiği iddiası var ya hani gel şimdi ona bir cevap verelim. “Başkan İmar Danışmanı olarak getirdi” denilen kişi Sedat Özkan ismi aslında bizlere hiç yabancı değil.



Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın imar ile ilgili danışman getirdiği iddiası var ya hani gel şimdi ona bir cevap verelim.

Öncelikle direk ismi ile yazacağımız herkesin dilinde olan “Başkan İmar Danışmanı olarak getirdi” denilen kişi Sedat Özkan ismi aslında bizlere hiç yabancı değil. 

Ben kendisini aşağı yukarı tam 6 yıldır bizim planlarımızın hazırlanması noktasında danışılan bir isim olarak zaten duyuyorum. Kendisi İBB İmar Komisyonu üyesi zaten. Başkan Cem Kara kendisi ile arada sırada fikir alışverişinde bulunur. 

Son zamanlarda Çatalca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün verdiği kararların hem yasal süreçlerin başlaması yani, bir hayli uzun zamandır ilk kez bu kadar soruşturmaya esas olan konuların patlak vermesi, hem de Çatalca’da siyasi anlamda da Başkan Cem Kara’ya sıkıntı yaratacak kararlara imza atılması sonucu gördüğümüz o ki Başkan Cem Kara fikir alışverişinde bulunma zorunluluğu hissetmiş.


Kaldı ki Sedat Bey de imar konusunda Çatalca Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün müdüründen tutun da tüm kadrosuna kadar 5’le çarpıp sonra yine 5’e bölebilecek bilgiye sahip. Bu sebeple böyle fikir alışverişlerine can kurban. Fakat bu fikir alışverişlerinde merak ediyorum da bir güzel kimler terlemiştir? Bu terleyen arkadaşların hakkında kaç soruşturma açılmıştır? Bu arkadaşların arkasında nihayetinde “tercih derseniz, personelimi haksız olsa da savunurum” diyen Başkan Yardımcısı Erhan Güzel var… 

Ancak bir ilçe başkanına bile “Toprağı at, biz fotoğraf çekelim, sonra kaldırırsın” diyen bir imar müdürlüğü kadrosunda kusura bakmayın ama zamanında Muzaffer Ergün’ün dediği söz gelir aklımıza ve biz de deriz ki “Bir cacık olmaz”… Başkan Cem Kara’nın nasıl bir değişikliğe gideceğini bilemem ama artık hepimizin kafasına değişmeyecek bir düşünce oluştu. Çatalca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bu belediyenin en ultra beceriksiz ve bir o kadar da saçmalık içeren cümlelerin sarf edildiği bir müdürlüğü olmuştur. Onun için Sayın Başkan bu birime de ki “Siz kafayı mı yediniz? Toprağı ser, fotoğraf çekelim, sonra kaldır, gibi bir cümleyi siz benim karşımda muhalefet olan bir ilçe başkanına nasıl kurarsınız? Siz ultra mı kafayı yediniz?” de ve orada bitir.


Rezalet… 

Aynen rezalet Çatalca’nın Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallelerinde ara sokaklarda bırakın araba ile gitmeyi, siz yaya bile yürüyemezsiniz. Taş köprüden, Bahşayiş Mahallesi’ne ya da Katırca mevkiinden Biyomedikal Lise inşaatına ya da İzzettin ile Gökçeali arasındaki toprak yol var ya hani Sayın Başkan Cem Kara sizin arada sırada da olsa kullandığınız, işte bu yollar bizim ara sokaklarımızdan çok çok daha iyidir ki bende bu yolları kullanırım neler oluyor tarım arazilerinde diye… 

Yani Çatalca’nın ara sokaklarında neredeyse traktör ile gezmek zorunda kalacağız. Ama gel gör ki Erhan Güzel sadece Fen İşlerinden sorumlu iken verdiği önemi kucağında iki tane daha müdürlük bulunca vermez oldu. Oysa ki Fen İşleri Müdürlüğü Erhan Güzel’in göz bebeği idi. Şimdi ne mi oldu? Basit. Park Bahçeler Müdürlüğü kuruldu, personel Fen İşlerinden, hatta müdürü bile fen işlerinden, Temizlik İşleri Müdürü Fen İşlerinden, Garaj Amiri Fen İşlerinden… Oysa ki iş yapacak adam kalmadı Fen İşlerinde… Aslında Başkan diyorum ki sen acaba bizlerden çok daha iyi mi düşünmüştün, İmar ve Plan Proje ağır gelir… Fen İşleri başkasına verelim derken… Öyle söylemiş Başkan Cem Kara ama Erhan Güzel “Fen İşleri benim çocuğum gibi” cümlesini herkese söylediği gibi Başkana da söylemiş demek ki… O zaman son söz bizden gelsin Erhan Bey’e… 

Çocuk yapılıp sokağa atılmaz efendi. Bak çocuk üstü başı per perişan… Yakında serseri olacak, cana mala zarar verecek. Bilmem anlatabildi mi? 



Gazete İstanbul / Bahadır Sügür 


Geri Dön