26 / 04 / 2024

Çatalca İhsaniye'ye yeni cami inşa edilecek!

Çatalca İhsaniye'ye yeni cami inşa edilecek!

İhsaniye Mahallesi Camisi’nin Çatalca Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımın ardından Çatalca Belediyesi tarafından yeni camiinin yapımı için temel atma çalışmaları başlayacak.




Geçtiğimiz 2015 yılı Eylül ayında elektrik kontağından kaynaklı meydana gelen ve yangın sonrası kullanılamaz duruma gelen İhsaniye Mahallesi Camisi’nin Çatalca Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımın ardından Çatalca Belediyesi tarafından yeni camiinin yapımı için temel atma çalışmaları başlayacak.


2015 yılının Eylül ayında çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen İhsaniye Mahalle Camisi’nin yapımı için çalışmalar başladı. Kullanılamaz duruma gelen eski cami, alınan güvenlik önlemlerinin ardından Çatalca Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından yıkıldı. Hafriyat kaldırma çalışmalarının ardından Çatalca Belediyesi tarafından yeni caminin temeli atılacak. Bilindiği gibi caminin kullanılamaz duruma gelmesinin ardından Çatalca Belediyesi tarafından mahallenin düğün salonu kısa sürede mescide dönüştürülmüştü. Cami cemaati mahallerinde yeni camiye kavuşuncaya kadar burayı kullanmaya devam edecekler. 


 


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da İhsaniye Mahallesi'ne giderek çalışmaları takip ederek, vatandaşlarla da bir araya geldi.


 


Geri Dön