28 / 03 / 2024

Çatalca Nakkaş Mahallesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Çatalca Nakkaş Mahallesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yapılacak kamulaştırmadan dolayı Nakkaş Mahallesi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yol dolayısıyla mahallenin yerleşim alanının yüzde 70'inin istimlak edileceğini belirten Muhtar Öztürk, “Nakkaş'ı yok etmek istiyorlar” dedi.



Çatalca’dan geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu (Bağlantı Yolları Dahil) Projesi kapsamında Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesi göre kamulaştırılacak parsel listesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından özellikle Nakkaş Mahallesi'nde vatandaşlar şok oldu. Mahalle Muhtarı

Zafer Öztürk, "10 yıl önce bizim mahallemizin ismi Baba Nakkaş'tı, bugün tarihi bir yerleşim  alanını talan eden bir karar ile karşı karşıyayız. Şimdi de Nakkaş'ı yok etmek istiyorlar" dedi.


Yüzde 70'i istimlak ediliyor

Yayınlanan parsel listelerinin ardından yetkililere seslenen Muhtar Öztürk, "Böyle bir kamulaştırma olabilir mi? Köyün yüzde 70'i istimlak ediliyor. Buna hep birlikte tabiki itiraz edeceğiz. Elimizden ne geliyor ise yapacağız. 650 yıllık bir mahalle yok sayılabilir mi?" sözleriyle tüm mahallelinin panik halinde olduğunu ifade etti.


Evlerimizden ne istiyorlar?

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya konu hakkında bilgi verdiğini belirten Zafer Öztürk, "Bu sadece Nakkaş Mahallesi'nin sorunu değil. Bu kadar boş tarla varken yolun yüzde 70'i evlerin olduğu yerleşim alanından geçiyor. Diğer güzergahta da diğer mahallelerin içinden geçen, yerleşim alanlarının olduğu yerler var. Bu yol olmasın diyen yok. Olsun da bizim yüz yıllardır oturduğumuz evlerimizden ne istiyorlar" açıklamasını yaptı. Öztürk ayrıca, Çatalca halkının, STK'ların ve siyasilerin bir araya gelerek bu kararın karşısında durmasını talep etti.


Geceleri uyuyamıyoruz

Gerekirse Ankara'ya gideceklerinin altını çizen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, "Biz Çatalca'nın en eski yerleşim alanlarından bir tanesiyiz. Yol geçecek diyerek bu tarih yok sayılamaz. Tarihi Nakkaş Baba türbesini de istimlak etsinler, camiyi de istimlak etsinler. Bizi yok sayıyorlar. Bu mahalleli yok sayılamaz.Yasal tüm hukuki çerçevede hakkımızı arayacağız. Gereken eylem ise eylem de yaparız. Halkımız geceleri uyuyamaz hale geldi. Resmi Gazete yayınlandığı günden beri bu köyde kimse uyuyamıyor" dedi. 


Gazetem İstanbul 


Geri Dön