19 / 03 / 2024

Çatalca ve Silivri'de tapu sevinci!

Çatalca ve Silivri'de tapu sevinci!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde tapu sorunu çözüldü. İlçedeki 8 köyün muhtarı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkürlerini iletti.



İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde tapu sıkınıtısı çözüldü. İki ilçeye bağlı Karamandere, Danamandıra, Çayırdere, Sayalar, Aydınlar, Hallaçlı, Yaylacık köyleri ile Binkılıç mahallesinin muhtarları İlçe Başkanları ile birlikte Ankara’ya gitti. 


TBMM’de ziyaret gerçekleştiren muhtarlar tapularına kavuşmasının sevincini yaşadı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca konu ile ilgili açıklama yaptı.


Kaynarca, “Bölgeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tapularını alabilmesini sağlayacak düzenlemeyi 475 sayılı torba kanun ile gerçekleştirdik. 2 yıl içerisinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız başvurularını yapabilecek ve 5 yıla yayılan 10 taksit ile bunu gerçekleştirebilecekler. Bu anlamda vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin çözüme kavuşmasına vesile olan Başbakanımıza, 2 yıldır konuyu yakından takip eden Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Ak Parti ilçe başkanları ile birlikte Başbakan Binali Yılıdırım'ı ziyaret eden mıuhtarlar 140 yıldır çözülemeyen yerleşim yeriyle ilgili tapu sorununun çözülmesi dolayısıyla Başbakan Yıldırım’a teşekkürlerini iletti.




Milliyet


Geri Dön