29 / 03 / 2024

Çatalca'ya hafif metro geliyor!

Çatalca'ya hafif metro geliyor!

Çatalca Meydanı'nda 5 bin kişiye seslenen Başkan Kadir Topbaş; su, altyapı, doğalgaz gibi temel hizmetleri getirdikleri ilçeye hafif metro sözü verdi ve Romanların sorunlarını çözeceğini söyledi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çatalca Meydanı'nda 5 bin kişiye seslendi. Çatalca'ya girişinde coşkuyla karşılanan ve sözleri sık sık "İstanbul seninle gurur duyuyor ve "Kadir Abi tezahüratlarıyla kesilen Başkan Kadir Topbaş, "Evlatlarımız bu şehirde yaşamaktan gurur duysun, bir başka ülkeye imrenmesin diye gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'nin gelişmesine sebep olan herkesten Allah razı olsun. Ama biz daha iyisini yaparız" dedi.


İstanbul'a karşı daha farklı bir sevgileri ve hizmet anlayışları olduğunu, bu emanet şehirde halkın kaynaklarını doğru kullanarak 60 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu: "Beni 10 yıldan beridir tanırsınız. Boş laf konuşmam. İnsanların arzularına göre konuşmayız. Hizmet anlayışımız bu. İstanbul'da yaptığımız metro, yol, çevre çalışmaları ve dere ıslahlarının güzelliklerini sizler de yaşadınız. Çatalca dahil İstanbul'un bütün köylerine sıcak asfalt, altyapı, su, doğalgaz, köy meydanları ve çeşmelere kadar birçok yatırım yaptık. Çatalca'ya 2004 yılında henüz İBB'ye bağlı olmadığı bir zamanda birkaç ayda getirdik. Doğalgazı da aynı şekilde birkaç ayda getirdik. Çatalca ve Silivri'nin köylerinde alım garantili çiçek yetiştiriciliğini yıllardır uyguluyoruz. Gebze ile Çerkezköy arasındaki tren yolunun hafif metroya çevrilmesini Binali Bey'in bakanlığı döneminde konuştuk. Bunu ancak biz akıl eder söyleriz. Biz proje adamıyız, biz projeyiz. Biz yaptık mı Unkapanı Köprüsü'nün kaldırılarak yolun Haliç'in altına alınması gibi proje yaparız."


"BU DÖNEM ÖNCELİĞİM ROMANLAR"


Önümüzdeki dönem Roman vatandaşların barınma, eğitim ve iş bulma sorunlarının birinci öncelikli konuları olacağını dile getiren Başkan Topbaş, "İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Herkes eşit diyorlar. Ama bir de en eşitler var maalesef. Herkesin oyu eşit lütfen oyunuzun kıymetini bilin. Biz vatana millete hizmet etmenin karşılığının ne olacağını biliyoruz. Hizmet bizim işimiz diye konuştu.


Yerel seçimlerin biraz daha hizmet odaklı olduğunu, kimden hizmet alınacaksa hür iradesiyle ona oy verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm yurttaşlarımıza İBB Başkanı olarak sesleniyorum; sakın ola ki kendi oyunuzu başkalarının oy deposuna dönüştürmeyin. Adaylara bakın, yaptıklarına ve vaatlerine bakın. Tarafsız olarak her birimizi irdeleyin, kime güveniyorsanız ona oy verin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak köylere kadar çöp topluyorsa, sıcak asfalt ve altyapı götürüyorsa ve İstanbul'un havası geçen hafta tek çift plaka uygulamasına geçen Paris'ten daha temizse, lütfen oyunuzu ona göre verin."


"Önümüzdeki yerel seçimler yerel seçimin çok ötesine taşındı. Bizi bize bırakmadılar. Bir takım oyunlarla evlatlarımızın geleceği ve Hükümetimiz hedefe alındı ifadelerini kullanan Topbaş, "Bu oyunlar tutarsa geleceğimiz kararır. Ülkemizin geleceğinin karartılmasına kimin hakkı var? Lütfen buna fırsat vermeyin. Bunu sizden İstanbul'un Abi'si olarak istirham ediyorum. Bu oyunları sizin kararınız bozar. Eğer, 'Benim partim belli' derseniz, Türkiye'nin geleceği de belli olur. İnceleyerek karar verirseniz, ülkemizin önü açılır. Politik mülahazalarla, kardeş çekişmeleriyle Türkiye'nin geleceğini karartmamalıyız. Sizden üçüncü dönemim için son 5 yıl daha yetki istiyorum. Bizi partimizin Çatalca adayı Savaş Barutçu kardeşimle el ele tutuşturursanız Çatalca'nın yarını bugünden çok daha iyi olacak" şeklinde konuştu.


"KADİR ABİ BENİ ERİTİYOR"


Kendisini izleyenlerin 'Kadir Abi' tezahüratına karşılıksız kalmayan Kadir Topbaş, "Bu söz beni eritiyor diye espri yaptı. Sahneye çıkan minik bir çocuk Kadir Topbaş'ın elini öptü. 6 torunu olduğunu söyleyen Topbaş, "Sen de yedinci ol dedi.



Sabah


Geri Dön