19 / 04 / 2024

Cathay İnvest Araplarla 2 yeni proje için anlaştı!

Cathay İnvest Araplarla 2 yeni proje için anlaştı!

Türk müteahhitler gücüne güç katmak ve daha görkemli projeler inşa etmek için Körfez yatırımcılarını projelerine ortak etmeye başladı. Cathay İnvest 300 milyon dolarlık iki proje için Araplar'la anlaştı .



Bir yandan yabancılara konut satışını artırmak için çeşitli pazarlarda tanıtım atağına giren inşaat firmaları bir yandan da yeni projeler için yabancı yatırımcılardan doğrudan yatırım teklifi almaya başladı. Ağaoğlu, Dumankaya, Dap ve Ege Yapı Körfez'den gelen yabancılarla çeşitli projelerden birlikte yol alma kararı aldı. Halen inşaatı devam eden projelere yenileri de eklenmeye başladı. 


ORTAKLARDAN BİRİ DUBAİLİ 

Yabancı yatırımcılarla el sıkışan Türk firmalarından bir de Cathay İnvest olarak dikkat çekti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, yakın dönemde satışa çıkacakları iki yeni proje için yabancılarla anlaştıklarını söyledi. Tuğsuz ortaklardan birinin Dubaili, bir diğerinin ise Suudi Arabistanlı olduğunu aktardı.

 

YATIRIM 300 MİLYON DOLAR 

Her iki yatırımın toplam büyüklüğü 300 milyon dolar. Tuğsuz, "Biz bu yatırımlar için ön çalışmalarımızı hızlandırdık. Yerler belirlendi. Yabancı ortaklarımızla da tüm şartları tek tek konuştuk. Projelerin fizibilite çalışmaları tamamlandı ve belediyelere başvurularını yapma aşamasına geldik. Ruhsat aldıktan sonra da satışa çıkacağız" bilgisini verdi. 


SIRADAKİ PROJE ÇOBANÇEŞME'DE 

Şirketin Dubaili yatırımcılarla ortak yapacağı bir proje daha olacak. Bu proje de 2016'da satışa çıkarılacak. İnşaat Çobançeşme'de yükselecek. Yatırım değeri toplamda 100 milyon doları bulacak. Toplam inşaat alanı ise 60 bin metrekare olacak. 


Bugün


Geri Dön