27 / 04 / 2024

Çatı ısı yalıtımı köpük!

Çatı ısı yalıtımı köpük!

Çatı ısı yalıtımı köpük uygulaması en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Çatılarda yapılacak olan ısı yalıtımı ile ortalama yüzde 25' lik bir ısı kazanımı sağlanabiliyor...




Çatı ısı yalıtımı köpük!


Çatı ısı yalıtımı köpük uygulaması en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Çatılar, evlerimizin soğuk ve sıcak hava koşullarından en çok etkilenen yüzeyleridir. Yalıtımsız bir çatı binamızda ortalama yüzde 25'lik ısı kaybı oluşturur. Buda büyük bir enerji kaybına neden olmaktadır. 


Çatı ısı yalıtımı köpük uygulaması çatı arasında ek yerin olmadığı durumlarda tercih ediliyor. Çatı ısı yalıtımı köpük uygulaması ile çatı saçak noktalarındaki hava boşlukları doldurulabiliyor, çatı dikme etraflarında dolgu yaparak ısı yalıtım verimliliğini artırıyor. Bakteri, böcek ve haşere barındırmaması da çatı ısı yalıtımı köpük uygulamasının en büyük özelliğidir. 


Çatı arası zemin uygulamasında zemindeki bütün toz temizlendikten sonra çatı ısı yalıtımı köpük uygulamasının yapılması sağlıklı bir izolasyon için en önemli faktördür. Çatı ısı yalıtımı köpük uygulaması için mevcut yüzeye yüksek basınçlı makinelerle 10-15 mm kalınlığında katlar üst üste sprey edilir. Çatı ısı yalıtımı köpük uygulamasını yaptırdıktan sonra çatı arası ısı yalıtımı bir daha hiç kafanızı meşgul etmez.



Binalarda mantolama zorunlu mu?
Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Isı yalıtımının faydaları!
İç cephe mantolama nasıl yapılır?
Çatı ısı yalıtımı nasıl olmalı?
Isı yalıtımı yaptırma!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön