20 / 04 / 2024

Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!

Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!

Çatı ısı yalıtımı malzemelerini aşağıda inceleyebilirsiniz. Çatılara yapılacak ısı yalıtımının yanı sıra su yalıtımı da önem taşıyor. Çatılarda uygulanacak yalıtımların birbiri ile uyumlu bir halde olması tam verim almanızı sağlıyor...




Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri yavaş yavaş yazdan çıktığımız şu günlerde herkesin öğrenmek istediği konulardan biridir. Birçok insan çatılarında hep aynı sorunla karşılasır. Bu sorunların başında rutubet geliyor. Çoğumuz rutubetin çözümünü bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle çatıya yapılacak olan yalıtımın büyü önemi bulunuyor. Herşeyden önce çatıya yapılacak ısı ve su yalıtımları birbiri ile uyumlu olmalıdır. Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturuyor.


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri için aşağıdaki gibi bir liste vermek uygun olacaktır:


Çatı ısı yalıtımı malzemeleri!


A) EPS Isı Yalıtım Levhaları: TS 825’e uygun kalınlıkta ve TS 7316 EN 13163 standardına göre TSE belgeli, yanıcılık sınıfı minimum B1 olan, boyutsal kararlılığı ±% 0,5 veya DS(N)5 sınıfında, Gezilmeyen çatılarda; yoğunlugu en az 20 kg/m3, %10 deformasyonda basma dayanımı en az 80 kPa, gezilebilir çatılarda; yoğunlugu en az 30 kg/m3, %10 deformasyonda basma dayanımı en az 100 kPa olan genleştirilmiş (ekspande) polistiren köpük levhalar.


B) Taşyünü Isı Yalıtım Levhaları: TS 825’e uygun kalınlıkta ve TS 901-1 EN 13162 standardına göre TSE belgeli en az 150 kg/m3 yogunlukta %10 deformasyonda basma dayanımı en az 50 kPa, yanıcılık sınıfı A olan taşyünü levhalar. 


C) Su Yalıtım Malzemesi: TS EN 13707’ye göre üretilmiş polimer bitümlü örtüler, TS EN 13956’ya göre 

üretilmiş sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılabilir.



Korozyon'dan ısı yalıtım ile korunun!
Mantolama ısı yalıtım değerleri!
Evine deprem güçlendirmesi yapan vergiyi az ödeyecek!
Şıngıl nedir?
Isı izolasyon yöntemleri!
İzolasyon nasıl yapılır?
Dış cephe izolasyon zorunlu mu?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön