23 / 04 / 2024

Çatı izolasyon köpüğü!

Çatı izolasyon köpüğü!

Çatı izolasyon köpüğü genellikle çatı arasında ek yerin olmadığı durumlarda tercih ediliyor. Bu uygulama çatı izolasyonlarında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olma özelliğine sahiptir...




Çatı izolasyon köpüğü!


Çatı izolasyon köpüğü en çok kullanılan yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çatılar, evlerimizin soğuk ve sıcak hava koşullarından en çok etkilenen yüzeyleridir. Dolayısıyla yalıtımsız bir çatı binamızda ortalama yüzde 25'lik ısı kaybı oluşturabiliyor. Buda büyük bir enerji kaybına neden olmaktadır. 


Çatı izolasyon köpüğü uygulaması genellikle çatı arasında ek yerin olmadığı durumlarda tercih ediliyor. Çatı izolasyon köpüğünün uygulaması ile çatı saçak noktalarındaki hava boşlukları doldurulabiliyor, çatı dikme etraflarında dolgu yaparak ısı yalıtım verimliliği arttırılabiliyor. Bakteri, böcek ve haşere barındırmaması da çatı izolasyon köpüğü uygulamasının en büyük özelliğidir. 


Çatı arası zemin uygulamasında zemindeki bütün toz temizlendikten sonra çatı izolasyon köpüğü uygulamasının yapılması sağlıklı bir izolasyon için yapılması gereken en önemli işlemlerden biridir. Çatı izolasyon köpüğü mevcut yüzeye yüksek basınçlı makinelerle 10-15 mm kalınlığında katlar halinde üst üste sprey edilerek uygulanıyor.



Dış cephe izolasyon zorunlu mu?
İzolasyon nasıl yapılır?
Isı izolasyon yöntemleri!
Dış cephe izolasyon boyası!
Dış cephe izolasyon sıvası nedir?
İzolasyon malzemesi!
Çatı izolasyonu nedir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön