28 / 03 / 2024

Çavuşbaşı'nda 2B arazileri konusunda şok gelişme!

Çavuşbaşı'nda 2B arazileri konusunda şok gelişme!

Beykoz Çavuşbaşında 2b arazilerde yapılan çalışmalarda, 1140 hektar yani 11140 dönüm arazinin 5831 Sayılı Yasa kapsamında kadastrosu yapılarak üzerindeki işgalciler belirlenmişti



Av. Belgin Dönmez tarafından bu 11140 dönüm arazinin tapusunun iptali ve tapunun Abdullah Paşa Vakfı adına tescili amacıyla Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 27.06.2011 tarihinde yapıldı. Bilgisine başvurduğumuz, Av. Belgin Dönmez davalarının Cumhuriyet dönemi tapu kaydına dayandığını, aslında 3575 hektar yani 35750 dönüm olan tapu kaydının orman olduğu gerekçesi ile iptal edildiğini, bu tapu kapsamı alanın önce muhafaza ormanı yapılarak koruma altına alındığını, ancak daha sonra Devlet  tarafından muhafaza ormanı kararının kaldırıldığını, Orman İdaresinin bu alanı korumadığını/koruyamadığını,  bu nedenle 1140 hektar  yani 11140 dönüm alanın yine Devlet tarafından kurulan komisyonlarla orman dışına çıkarıldığını belirtti.

Av. Belgin Dönmez, adaletin orman dışına çıkarılan alanların, orman olduğu gerekçesi ile tapusu iptal edilen eski tapu sahibi olan Vakfa iadesini gerektirdiğini, bu arazilerin işgalcilere satılması planlanıyorsa, satış işleminin tapusuna kavuşması gereken Abdullah Paşa Vakfının yapması gerektiğini belirtti.

Vakfın mülhak değil mazbut olması, yani Devletin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bir Vakıf olmasının bu arazilerin satışında daha esnek şartlar oluşturulabilmesi için bir şans olduğunu belirten Dönmez, ayrıca yaklaşık 200 hektar yani 2000 dönüm alanın 4785/5658 Sayılı Yasalar gereği orman vasfı ile tapusunun Vakfa iadesinin gerektiğini, bu talebi reddeden Maliye Hazinesi ve Orman İdaresi aleyhine yine Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesinde ayrıca tapu iptal davası açtıklarını belirtti.

Av. Belgin Dönmez, bu konuyu merak edenlerin, Abdullah Paşa Vakfı ve Çavuşbaşına ait tapu kayıtları dahil tüm detaylı bilgi ve belgeleri  www.cavusbasiabdullahpasavakfi.com   isimli web sitesine girerek  rahatlıkla inceleyebileceklerini belirtti.

 


Geri Dön