26 / 04 / 2024

Çaycuma'da iş adamı bürosunu müzeye çevirdi!

Çaycuma'da iş adamı bürosunu müzeye çevirdi!

Çaycuma'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu iş hayatına devam edemeyen iş adamı, 750 bin lira harcayarak oluşturduğu eski eşya ve oyuncak koleksiyonunu bürosunda sergilemeye başladı



Çaycuma'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu iş hayatına devam edemeyen iş adamı, 750 bin lira harcayarak oluşturduğu eski eşya ve oyuncak koleksiyonunu bürosunda sergilemeye başladı. 

     56 yaşındaki iş adamı Alagöz, AA muhabirine, 2004 yılında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu ticari faaliyetlerine son vermek durumunda kaldığını söyledi. 

     Bürosunda yılardır koleksiyonunu yaptığı oyuncak arabaları, bastonları, değerli vazoları ve altın işlemeli tabak, bardak, sürahileri sergilemeye başladığını dile getiren Alagöz, bürosundaki bazı eşyaları 40 yıl önce temin ettiğini vurguladı. 

     Sergilediği eski eşya ve oyuncaklara toplam 750 bin lira harcadığını anlatan Alagöz, farklı türdeki eşyaları sergilemekten mutluluk duyduğunu bildirdi. 

     Eski eşyalara her zaman tutkusu olduğunun altını çizen Alagöz, ''Büromda yüzlerce minyatür araba, tespih, biblo, tabak, bardak, sürahi ve vazo var. Koleksiyonuma çok değer veriyorum ve özenle koruyorum. Büroma gelen konukların da eşyalarım ilgisini çekiyor. Herkes burayı müze olarak geziye açmamı öneriyor. Büromun düzenlemesini yaparak halkın ziyaretine açmayı planlıyorum'' dedi. 

     

     -''Kurtlar Vadisi'nin koltuk takımı'' 

     

     Alagöz, koleksiyonun en değerli parçalarının 70 bin lira değerindeki vazo takımı, 40 bin liralık altın kemer ve 15 bin lira tutarındaki altın işlemeli tabak olduğunu vurgulayarak, eşyalarının büyük bölümünün değerinin 5 ile 10 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. 

     Bürosuna özel bir televizyon kanalında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinde kullanılan koltuk takımını da 25 bin liraya ödeyerek satın aldığını aktaran Alagöz, ''İstanbul'a mobilya almaya gittiğim sırada mağazada beğendiğim koltuk takımını ünlü dizide kullanıldığını öğrendim. Yenisi 35 bin lira olan takımı dizide kullanıldığı için 25 bin liraya satın aldım. Diziyi seven dostlarım koltuk takımını görmeye geliyorlar. Bu ilgi de beni mutlu ediyor'' diye konuştu. 

     

AA


Geri Dön