25 / 04 / 2024

Çayırova 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu onaylandı!

Çayırova 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu onaylandı!

Çayırova Belediye Meclisi'nde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çokluğuyla onaylandı. Onayın kooperatifin belediyeye Mercedes Vito marka makam aracı bağışından sonra gelmesi tepki geçti.



Çayırova Belediye Meclisi'nde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çokluğuyla onaylandı. Onayın kooperatifin belediyeye Mercedes Vito marka makam aracı bağışından sonra gelmesi tepki geçti. 


ÇAYIROVA Belediye Meclısi'nın haziran ayı olağan toplantısı genel seçimlere endeksli çevre kirliliği tartışması ile başladı. 

Marmara Geri Dönüşümcüler İşyeri Yapı Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama mı ar planı revizyonunun onayı esnasında kooperatifin konu meclis gündemine gelmeden önce belediyeye bağışladığı Mercedes Vito marka makam aracı hararetlendi. Sakın bir tempoda sona erdi. 

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısını Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Yusuf Aksu da takip etti. Çayırova Belediye Meclisi'nde görüntü kirliliği tartışmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. 


DAHA ÖNCELERİ RET EDİLMİŞTİ 


Şekerpınar Mahallesi'ndeki bir imar planı revizyonu bölgede uygulama çalışmalarının tamamlanmadığı gerekçesiyle ilgili müdürlüğe iade edildi. 1/1000 ölçekli Çayırova uygulama imar planı revizyonu ise bir sonraki meclis toplantısına ertelendi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Marmara Geri Dönüşümcüler îşyeri Yapı Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama un ar planı tadilatı uzun tartışmalar Çayırova Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında kararlar genellikle oy çokluğu ile alındı. 

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Abdülkadir Honca bilgilendirme yetersizliğine atrfta bulundu. 

Saadet Partili Belediye Meclis Üyeleri Zeki Özçelik ve Ali Uçar toplantı esnasında bilgilendirme yetersizliği ve çevreye dair görüşlerini aktardı. 

sonrası oy çokluğu ile onaylandı. 

Konuyla ilgili olarak ilk sözü Saadet Partili Meclis Üyesi Ali Uçar aldı ve aynı yerden imar plan tadilatı değişikliğinin önceki dönemlerde 4-5 Meclis gündemine geldiğini, ret edildiğini belirtip o süreçlerdeki ret gerekçelerinin açıklanması gerektiğini söyledi. 


HALKIN ALGISI DEĞİŞİK 


Çayırova'nın 7 mahallesinde 1/5000 ölçekli imar planları olmadığından 1/1000 ölçekli planların yapılmadığını ve pek çok planın ret edildiğini hatırlatan Alı Uçar. "Marmara Geri Dönüşümcüler İşyeri Yapı Kooperatifi bir süre önce belediyeye Mercedes Vito marka makam aracı bağışladı, doğru mu?" diye sordu. Başkan Demirci, Alı Uçar'ı doğrularken Uçar bu sefer, "Bu plana onay bağış sonrası geldi, kafa karıştırması normaldir. Halktaki algı. belediyeye bağış yapanın imar onayını alıp işini gördüğü şeklindedir" dedi. 


BİLGİYE ULAŞAMIYORUZ 


CHP'lı Meclis Üyesi Abdülkadir Honca da halkı tem silen mecliste yer aldıklarını ve bilgiyi edinmek durumunda olduklarını belirtip bu konudaki eksiklikten yakındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden bilgiye çok daha kolay ulaştıklarını kaydeden Honca, Marmara Geri Dönüşümcüler İşyeri Yapı Kooperatifı'ne ilişkin imar değişikliğine ret oyu vereceklerini dile getirdi.

 

İNTERNETTEN YAYINLANACAK 


Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Keskin, Marmara Geri Dönüşümcüler İşyeri Yapı Kooperatifine ilişkin imar planı talebinin ilk defa Meclis gündemine geldiğini belirtirken Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar encümen ve meclis kararlarının belediyenin ınternet sitesinden yayınlanması için gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti. 


SANAYİCİ ÖNCELİKLİ 


Çayırova Belediye Başkanı Sevkı Demirci kooperatifin imar değişikliğine ilişkin eleştirilere verdiği yanıtta ilk önce sanayicilerin bir takım öncelikleri olacağını ılade etti. Marmara Geri Dönüşümcüler İşyeri Yapı Kooperatifi'nin bağışladığı makam aracının alınan izinle ilgisi olmadığını öne süren Demirci belediyeye farklı kesim lerden farklı araç bağışlarını da kabul ettiklerini belirtip her bağış karşılığı herkese farkındalık göstermek durumunda olmadıklarını belirtti. Kanunsuz hiçbir şey yapmadıklarını aktaran Başkan Demirci, "Parası olan, olmayan ayırımı yok" dedi. Başkan Demirci'nin konuşmasının ardından önerge CHP ve SP'lı meclis üyelerinin ret, AKP'li meclis üyelerinin kabul oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi. 


BELEDİYE HİSSESİ SATILIYOR 


İnönü Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait parseldeki 170 metrekarelik belediye hissesinin, ilgili arsada evi olan Yunus Sezer"e satılması da muhalefetin konulara dair yeterli olarak bilgilendırılmedikleri gerekçesiyle oy çokluğu ile geçti. 

Ancak arsanın satışı belediye hükümleri gereği ihale yöntemiyle yapılacak. Belediye norm kadrosunda iptal ihdas yapılması oy birliğiyle kabul edilirken imara ilişkin iki gündem maddesi bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere İmar Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. 

Çayırova Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te gerçekleşecek. 


Demokrat Gebze


Geri Dön