26 / 04 / 2024

Çaykara kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Çaykara kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok arasında, Çaykara Merkez Işıklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi protokolü de imzalandı.



TOKİ Başkanı, Mehmet Ergün Turan ve beraberindeki teknik heyet Çaykara’da incelemelerde bulundu.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok arasında, Çaykara Merkez Işıklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi protokolü de imzalandı.


Başkan Turan ve beraberindeki heyet Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u ziyaretin ardından yapımı devam eden TOKİ konutlarını gezdi. Turan, Çaykara Işıklı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi alanı ve Çaykara’da yapılması planlanan toplam 56 derslik ile ilgili proje sahalarını yerinde inceledi. Çaykara Hurmalık Mahallesinde 24 derslikten oluşacak İmam-Hatip Ortaokulu ile 32 derslikten oluşacak Çaykara Anadolu Lisesi de TOKİ tarafından inşa edilecek.

 

Ayrıca Çaykara ilçe merkezinde üç etaptan oluşacak kentsel dönüşüm projesinin de ön protokolü imzalandı. Projeye göre ilk etapta Çaykara köprüsünden Eczanelere kadar olan kısım, ikinci etapta müftülük binasından hükümet konağına kadar olan kısım, üçüncü etapta ise alt caddeden terminale kadar olan kısımda kentsel dönüşüm uygulanması planlanıyor.


Günebakış Gazetesi


Geri Dön