26 / 04 / 2024

Çaykur 2017 yılında 100 Çayla mağazasına ulaşmayı hedefliyor!

Çaykur 2017 yılında 100 Çayla mağazasına ulaşmayı hedefliyor!

Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, ilk 2 şubesini İstanbul'da Caddesbostan ve Göztepe'de açan Çayla konseptini büyüteceklerini belirtti. Sütlüoğlu 2017 yılı içerisinde 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.



Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çayla markası adı altında, Türk çay kültürünü önce Türkiye’de, sonra da tüm dünyada yaygınlaştırmayı misyon edindiklerini belirterek, "Çayla'nın Türk çay kültürünü anlatmak için en uygun platform olacağını düşünüyoruz." dedi.


Çaykur'un geliştirdiği ve ilk 2 şubesini İstanbul'da Caddesbostan ve Göztepe'de geçtiğimiz günlerde açan Çayla konseptinin çıkış noktası ile Türkiye ve dünyadaki hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Sütlüoğlu, "Çay esaslı böyle bir konseptin olmadığını gördük. Vatandaşımızın da buna çok ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.


Çayla için sektör profesyonellerinden oluşan bir ekip oluşturduklarının altını çizen Sütlüoğlu, yeni konseptlerinin yeme ve içme sektöründe bir boşluğu dolduracağına, yatırımcılar tarafından da büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.


Sütlüoğlu, Çayla'nın operasyonel olarak Anadolu'da ve yurt dışında franchise sistemiyle büyüyeceğini ve kültür pazarlaması konusunda örnek bir projeye imza atmış olacaklarını söyledi. 


Mayıs ayı içerisinde 3. şubenin Tuzla Marina'da açılacağını, yaz aylarında da ilk yurt dışı mağaza olan Mekke şubesinin hizmete gireceğini bildiren Sütlüoğlu, Mekke mağazasının Hac ziyaretine yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Sütlüoğlu, yurt dışında 2. ayakta ise New York'ta çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.


"2017 yılında 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz"


Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, "Mağazalarımızı biz yapacağız. Yaklaşık 45-60 gün içerisinde teslim edeceğiz. Bu mağazalarımızın karlılığını yüzde 15-17 olarak görüyoruz. İleride franchise verdiğimiz arkadaşlarımız bu tür mağazaları açabilecek ve 36 ayda amorti edebilecekler." şeklinde konuştu.


2017 yılı içerisinde 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Sütlüoğlu, daha da hızlanarak Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın önemli merkezlerinde şube açacaklarını bildirdi. Sütlüoğlu, Türkiye'nin kültürünü, çayını ve güler yüzlülüğünü bütün dünya ülkelerine göstereceklerini belirtti.


Franchise verdikleri mağazalardan belli bir yüzde alacaklarını belirten Sütlüoğlu, "Bu Çaykur'un cirosunu ve karlılığını ciddi manada arttıracak, Didi'de olduğu gibi. Didi Çaykur'un bilanço karlılığının yarısını sağlıyor." ifadelerini kullandı.


Toplantıda verilen bilgilere göre Çaykur, Çayla mağazaları ile yurt içi ve yurt dışında bir sosyal mekan oluşturmayı amaçlıyor. Çayla'da başta geleneksel çay olmak üzere, bitki çayları ve özgün formüllü 60'a yakın farklı çay karışımları ile çaya eşlik eden yiyecekler servis ediliyor.


Doğu Karadeniz Bölgesinin yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler de Çayla'da kahvaltıya eşlik ediyor. Yeni nesil çay zinciri olan Çayla'nın hedefi 1-2 yıl içinde yurt içi ve yurt dışında hızla yaygınlaşarak, en büyük çay zinciri markası olmak.


AA



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye’deki çay pazarının yüzde 55’ini elinde bulunduran Çaykur, ‘Çayla’ markasıyla yeme-içme sektöründe perakende alanına da girdi. ‘Çayla’ adı verilen mağazaların ilk iki şubesi Caddesbostan ve Göztepe’de açıldı. Çaykur, Çayla mağazaları ile çayın etrafında, yurtiçi ve yurtdışında bir sosyal mekan oluşturmayı amaçlıyor.


Çayla adı, çayla ikram edilen ve çayla iyi giden her şeye atıfta bulunmak üzere seçildi. Çayla’da başta geleneksel çay olmak üzere, bitki çayları ve özgün formüllü çay karışımları ile çaya eşlik eden yiyecekler servis ediliyor. Çayla’da 60’a yakın farklı çay çeşidi bulunuyor. Kahvaltı konusunda iddialı Çayla’da, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yanısıra, Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetler de kahvaltıya eşlik ediyor. Yeni nesil çay zinciri olan Çayla’nın hedefi bir-iki yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında hızla yaygınlaşmak. Mayıs ayı içerisinde üçüncü şube ile Tuzla Marina, yaz aylarında da ilk yurtdışı mağaza olan Mekke hizmete girecek. Mekke mağazasının Hac ziyaretine yetiştirilmesi hedefleniyor. 

250 metrekare ve üzerindeki büyüklüklerde olan Çayla çayevleri için geleneksel ve modern çizgilerin birarada kullanıldığı özgün bir mimari konsept geliştirildi. 

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çayla markası adı altında, Türk çay kültürünü önce Türkiye’de, sonra da tüm dünyada yaygınlaştırmayı misyon edindiklerini, Çayla’nın Türk çay kültürünü anlatmak için en uygun platform olacağını dile getirdi. 

Çayla için sektör profesyonellerinden oluşan bir ekip oluşturduklarının altını çizen Sütlüoğlu, Çayla’nın yeme içme sektöründe bir boşluğu dolduracağını, hem halk, hem de yatırımcılar tarafından büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti. Sütlüoğlu, Çayla’nın operasyonel olarak Anadolu’da ve yurtdışında franchise sistemiyle büyüyeceğini ve kültür pazarlaması konusunda örnek bir projeye imza atmış olacaklarını söyledi.


Milliyet



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Çay sektörünün lider kuruluşu Çaykur'da uzunca bir süredir mağaza açma fikri vardı. Hatta deneme amaçlı olarak önce Çayevi markasıyla mekanlar açtı. Sayısı çok olmasa da bu mekanlarda testler yapıldı. Geri dönüşler oldukça iyi olunca gerçek marka ile yola çıkma kararı alındı. Çaykur'un yeni markasının ismi ise Çayla oldu. Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoglu, birkaç yıldır hayalini kurdukları Çayevleri Projesi'ne İstanbul'un en seçkin caddesinde start verdiklerini belirtiyor. Hem de iki mekan ile birden... İlki sessiz sedasız geçtiğimiz günlerde Caddebostan semtinde açılan Çayla'nın ikincisi bu hafta Göztepe'de törenle açılacak. Böylece yeni markanın tanıtımı da yapılmış olacak. İstanbul'daki mekanlar elbette bu bölgeyle sınırlı olmayacak. Üçüncü şubenin Pendik Marina'da açılacağını şimdiden duyuralım. Yıl içinde yine İstanbul'un önemli merkezlerinde yeni şubeler açılmaya devam edecek. Şimdilik hedeflerle ilgili net bilgi verilmiyor ancak franchising yoluyla mağaza sayısı kısa sürede 100'ün üzerine çıkarılacakmış. İmdat Sütlüoğlu'nun bir diğer hayali de bu projenin yurtdışı ayağı. Duyduğumuza göre, Berlin, Paris, Londra gibi Avrupa başkentleri ile ABD'nin New York kentinde Çayla açılması planlanıyormuş. Mekanın menüsüne gelince. Sadece çay yok; özgün çay çeşitlerinin yanı sıra yöresel lezzetleri içeren kahvaltı mönüsü, hamur işleri, tatlılar, siyah ve yeşil çaylı dondurma gibi farklı tatlar da bulunuyor. Duyduğumuza göre bu mekanlarda yine Karadeniz'in önemli ürünlerinden biri olan fındık satışı da planlanıyormuş. Bu noktada bölgesel dayanışma örneği sergilenecekmiş. 


Para



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Çaykur'dan franchise atağı Çayla markasıyla yeme-içme sektörüne giren Çaykur, franchise verecek. Dört farklı konsepti olan şirket, 2017 de 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Çayla, İstanbul'un yanı sıra Rize, İzmir, Ankara, Adana, Konya ve Şanlıurfa'da da mağazalar açacak. 


Türkiye'deki çay pazarının yiizde 55'ini elinde bulunduran Çaykur, Çayla markasıyla yeme-içme sektörüne adım attı. İlk iki şubesini İstanbul Bağdat Gaddesi'nde açan şirket, üçüncü şubesini ise Tuzla Marina'da açacak. Büyüme stratejisini franchise üzerine kuran Çaykur, 2017 yılına kadar yurtiçinde ve yurtdışında 100 şubeye ulaşmayı planlıyor. 


Yeme-içme sektöründe ağırlıklı olarak kahve konseptlerinin öne çıktığını söyleyen Çaykur Yönetim Kumlu Başkanı imdat Sütlüoğlu, "Çay konusunda ise bir açık vardı. Çayla markası adı altında, Türk çay kültürünü önce Türkiye'de sonra da tüm dünyada yaygınlaştırmayı misyon ediniyoruz" diyor. Çaykur'un büyüme planlan sadece Türkiye ile sınırlı değil. Şirket, yaz aylarında ilk yurtdışı şubesini Mekke'de açmayı planlıyor. Ardından Medine ve New York'ta mağazalar açılması hedefleniyor. 


Çayla'nın dört farklı konsepti bulunuyor. 250 metrekare ve daha büyük mekanlar için planlanan 'bistro' konseptinde çayın yanı sıra yemek de bulunuyor. 100 metrekare büyüklüğünde planlanan 'köşe' konsepti yemeksiz olacak. 30 metrekarelik 'kiosk' konseptinde çay, pasta ve atıştırmalık ürünler bulunması planlanıyor. 'Çay bahçesi' konsepti ise bistro gibi yemek ve çayın birlikte olacağı açık alanlara özel olarak tasarlanacak. 


ANADOLU'YA YAYILACAK 

Bir şube için metrekare maliyetlerinin bin-bin 200 dolar civarında olduğunu söyleyen İmdat Sütlüoğlu, "Mağazaların tasarımı ve yapımı bize ait olacak. 45 ile 60 gün arasında mağazayı bitirip girişimciye teslim edeceğiz" diyor. Yatırımın maksimum 36 ay içinde amorti edilmesi planlanıyor. İstanbul'un yanı sıra Rize, İzmir, Ankara, Adana, Konya, Şanlıurfa da şirketin büyümeyi planladığı şehirler arasında yer alıyor. 

Çayla'da başta geleneksel çayın yanı sıra 60'a yakın farklı çay çeşidi ve Türk ve dünya mutfağından yemekler yer alacak. Mağazalarda sağlıklı yaşam trendine yönelik ürünler de bulanacak. Çayla'da şeker yerine geçen özel bir bitki olan stevialı tatlı ve dondurmalara da yer vereceklerini söyleyen imdat Sütlüoğlu, yaklaşık dört yıldır stevia bitkisi üzerinde çalıştıklarını ve sonunda üretmeyi başardıklarını belirtiyor. Üretimde olumlu sonuç alan Çaykur, stevia üretmek için fabrika kurmaya hazırlanıyor. Bu yıl bitmesi planlanan ve yaklaşık 5 milyon dolara mal olacak tesisin üretim kapasitesi yıllık 50 ton olacak. 


2015 yılını 2,1 milyar TL ciro ile kapatan Çaykur, 20l6'da yüzde 10-15'lik büyüme hedefliyor. Geçen yıl 75 milyon TL'lik ihracat yaptıklarını söyleyen İmdat Sütlüoğlu, Çayla'nın da sağlayacağı katkıyla çay ihracatını artırmayı planladıklarını vurguluyor. 


Ekonomist


Geri Dön