19 / 03 / 2024

Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Çayyolu metro durakları hangileridir? Çayyolu metro durakları nelerdir? Çayyolu metrosu hangi güzergah üzerindedir? Çayyolu metro güzergahı nedir? İşte açılacak Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!



Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!



Ankara'da Kızılay ile Çayyolu arasında yolcu taşıyacak olan “M2” kodlu Çayyolu metrosu, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde açılacak. 



Çayyolu metrosu durakları!


Toplam uzunluğu 16,6 kilometre olan metro hattında, Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Köy Hizmetleri, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu 1 ve Çayyolu 2 olmak üzere 12 durak bulunuyor. 


Bu hattın hizmete girmesi ile birlikte işe gidiş ve geliş saatlerinde Eskişehir Yolu’ndaki oluşan trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor.


Halk arasında Çayyolu Metrosu olarak da bilinen Metro 2. Aşama, Kızılay ile Çayyolu semtini birleştirmektedir.


Yapımına 2001 yılında başlanmış ve inşaatı halen devam eden Ankara'nın 3. metrosudur.


Yapım çalışmalarına 27.09.2002 tarihinde başlanan Kızılay-Çayyolu Metro Hattı Bina ve İnşaat çalışmaları üç aşamalı olup,toplam 16.590 metre hat ve 11  istasyondan oluşmaktadır. Bu hattın birinci aşaması Söğütözü (AŞTİ)-Ümitköy, ikinci aşaması Söğütözü-Necatibey, üçüncü aşaması da Kızılay-Çayyolu 2 arası inşaat tamamlama işleri olarak projelendirilmiştir.


Bina ve inşaat çalışmaları Nisan 2011 tarihine kadar EGO tarafından yürütülmüş olup, kalan işlerin tamamlanması için Ulaştırma Bakanlığına 25.04.2011 tarihinde yapılan protokol ile devir edilmiştir. Bu hattın tamamlama çalışmaları için ilgili Bakanlıkça 13.12.2011 tarihinde ihale ve 09.02.2012 tarihinde sözleşmesi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır. Bu Metro Hattının tamamlanma süresi 730 gün olup, tamamlandıktan sonra  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne devir edilecektir. 



TOPLAM HAT UZUNLUĞU : 16.590 metre


İSTASYON SAYISI            : 11 adet



Çayyolu metrosu istasyonları!


- Kızılay

- Necatibey

- Milli Kütüphane

- Söğütözü

- MTA

- ODTÜ

- Bilkent

- Köy Hizmetleri

- Beytepe

- Ümitköy

- Çayyolu 1

- Çayyolu 2






Geri Dön