25 / 04 / 2024

Çayyolu'nda konut fiyatları düşer mi?

Çayyolu'nda konut fiyatları düşer mi?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Çayyolu'nda konut fiyatları düşer mi?'' sorusunu cevapladı. İşte o yazı...



Sevgili Ceren Hanım, Uzun zamandır inşaattan satın almak için bir proje arıyoruz. Nihayet Çayyolu'nda bir projede karar kıldık. Alacalımız ev benim içime çok sindi. Eşim de beğendi ama fiyatların düşeceğini düşünüyor. Ben de ısrar ediyorum evi beğendiğim için. Sizce konut fiyatları genel olarak düşer mi düşerse, Çayyolu'nda da düşer mi? Cevap verirseniz çok memnun olurum. 


Hayriye Hanım, Konut fiyatlarının uzun vadede yeni konutlarda liste fiyatları değismese de, reelde durağanlaşacağını düşünüyorum. Ancak bu durum her proje ve her bölge için geçerli olmayacaktır. Özellikle yaz aylarında pazarlık payının daha yüksek olacağı muhakkak. Ancak faizlerde beklenen gerileme olursa merkezi bölgelerdeki markalı projelerin faiz yükselişinden sonra &40 aylık sürede yükselmesi muhtemel. Düşüş sonrasında yaşanacaktır. Ancak burası Türkiye. Herhangi bir öngörüde bulunmak çok zor. Eğer seçtiğiniz ev oturacağınız bir evse ve içinize sindiyse, iyi bir pazarlıkla alınabilecek bir dönemden geçen kanısındayım. Yatırım için alıyorsanız, seçenekli olarak bana diğer alternatifleri de gönderirseniz, detaylı bir yorum yapabilirim. 




Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön