24 / 04 / 2024

Cazibe Merkezi Programı Doğu'nun cazibesini artırdı!

Cazibe Merkezi Programı Doğu'nun cazibesini artırdı!

Cazibe Merkezi Programı doğu ve güneydoğuda karşılığını buldu. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptığı açıklamada Erzurum’un, yıllardır beklediği kalkınma hamlesini, Cazibe Merkezleri Programı ile gerçekleştirmeyi umut ettiklerini söyledi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği ve Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı teşvik paketi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde karşılık buldu. Her iki bölgeye de yoğun bir talebin olduğunu belirten bölgedeki sanayi odası başkanları istihdam oranlarınında yükselişe geçtiğini ifade ediyor. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğolu’nun geçen gün açıkladığı verilere göre; istihdam seferberliği kapsamında üç ayda Türkiye genelinde 770 bin, cazibe merkezi 23 ilde ise toplam 102 bin 124 kişi istihdam edildi. Sektör temsilcileri ayrıca halk oylamasında ‘evet’ çıkması halinde bölgede istikrarın kazanacağı, belirsizliklerin ortadan kalkacağı ve yapısal reformlarla beraber ekonominin güçlenerek yoluna devam edeceği görüşünü paylaşıyor.


KALKINMA HAMLESİ BAŞLADI


Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un, yıllardır beklediği kalkınma hamlesini, Cazibe Merkezleri Programı ile gerçekleştirmeyi umut ettiklerini vurguladı. Yücelik, “Hükümetin uygulamaya koyduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sağlanan destekler, yatırımcıların dikkatini bölgemize yoğunlaştırdı. Erzurum’da ki yatırım imkanları ve potansiyel sektörlerle ilgili çok sayıda yatırımcı odamızdan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi’nden bilgi alıyor ve yatırım yapmak için girişimde bulunuyor. Şehrimiz için kalkınma hamlesini bu programla başlatacağız” dedi.





Van'a iki milyar liralık başvuru


Cazibe Merkezleri programında en cazip illerden birinin Van olduğunu kaydeden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva “Merkezi Van’da bulunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı vasıtasıyla cazibe Merkezleri programına 100 müracaat olmuş. Bunun parasal değeri 900 milyon TL. Ancak Van için  Ankara  ve İstanbul Kalkınma Bankası üzerinden müracaat eden firma sayısı da yaklaşık 30 adet. Toplamda Van için müracaat eden firma sayısı 130 ve parasal değerleri de 1.5-2 milyar TL. Bu önemli rakam” bilgisini paylaştı. 16 Nisan Referandumuna ilişkin ise Takva, "İş dünyası için önemli olan istikrar, huzur ve güvendir. Bu ortamın sağlanması ülke ekonomisine katkı sunar" dedi.


ŞANLIURFA’DA İSTİHDAM İKİYE KATLANIR


Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yunus Emre Aksu da Cazibe Merkezleri Programı kapsamında en çok başvurunun yapıldığı ilin Şanlıurfa olduğunu dile getirdi. Aksu ayrıca, şu anda sanayide istihdam edilen 15 bin 651 kişinin son yatırımlarla iki kat artacağını vurguladı.




Ekonomik güç olduk


Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Barış Aydın, 16 Nisan referandumundan çıkacak olası sistem değişikliği sayesinde Türkiye ekonomisinde daha olumlu bir iklimin başlayacağını ifade ederek, “2002 sonunda başlayan hızlı yürüyüşümüz, sistem değişikliği ve güçlü lider sayesinde artık hızlı tempolu bir koşuya dönüşecek” dedi. Ekonomideki güçlenmenin toplumun refahına ve ülkenin dış politikadaki etkinliğini de vurgulayan Aydın, Türkiye’nin son 15 yılda, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, dünyada önemli bir ekonomik güç ve dış yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.



Yeni Şafak



Geri Dön