28 / 03 / 2024

Cazibe Merkezleri kamu alımlarına üs olacak!

Cazibe Merkezleri kamu alımlarına üs olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada "Cazibe Merkezleri, ülke kalkınması için oldukça önemli bir program. Buralar kamu alımları için de önemli bir üretim üssü haline getirilecek" diye konuştu.




Maliye Bakanı Ağbal, "Cazibe Merkezleri, ülke kalkınması için oldukça önemli bir program. Buralar kamu alımları için de önemli bir üretim üssü haline getirilecek" diye konuştu. 


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cazibe Merkezleri Programı'nın önemine işaret ederek, "Bu bölge orta vadede, kalkınan, büyüyen, gençlerine iş ve aş sağlayan bir merkez haline gelecek. Bu ülkemizin kalkınması için büyümesi için son derece önemli bir program" ifadelerini kullandı.  


PAHALI OLSA BİLE 


Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırım yapan işletmelere de kamu alım garantisi verildiğini hatırlatan Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı düzenlemelerini de yaptık. Bunlardan biri kamu alım garantisi. Ülke genelinde sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalelerde bu bölgelere üretim yapan işletmeler için yüzde 15 fiyat avantajı imkanı getirdik. Farklı illerden istekliler ihaleye katıldığında, kamu idaresi teklifleri değerlendirirken bu bölgede, bu 23 ilde üretilen mallar için verilen teklifler yüzde 15 daha pahalı bile olsa buradaki firmaların ürünlerini öncelikle alacaklar. Buralar kamu alımları açısından önemli bir üretim üssü haline gelecek." 


Yatırımlara bu yıl % 15 fazla teşvik  


Maliye Bakanı Ağbal, şöyle devam etti: "2017'de alınan teşvik belgesindeki katkı oranlarına ilave 15 puan verildiğini anlatan Bakan Ağbal, "2017 yılında yapacağınız yatırım harcamasında yüzde 15 daha fazla teşvik imkanı temin ediyoruz. 2017 yılında yapılacak yatırım harcamaları nedeniyle bu yıl vergi çıksa bile hiç vergi almayacağız. Yatırım harcamalarının artması için kurumlar vergisini de sıfıra indirdik." 


 



Akşam


Geri Dön