27 / 04 / 2024

Cazibe Merkezleri programı sonuçları yarın açıklanacak!

Cazibe Merkezleri programı sonuçları yarın açıklanacak!

Değerlendirme süreci tamamlanan Cazibe Merkezleri programı başvuru sonuçları yarın açıklanacak. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yarın düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor.



24 Ocak-27 Şubat döneminde başvuruları alınan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde süper teşvikler verilmesini öngören Cazibe Merkezleri programında başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı. Başvuruların sonuçları Başbakan Binali Yıldırım tarafından yarın düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna açıklanacak.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Başbakanlık genelgesine göre, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında koordinasyonu sağlamak, uygulamayı izlemek ve yönlendirmek üzere kurulan komitenin başkanlığı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a verildi.


Yatırım başvurularının ağırlıklı olarak; Erzurum, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır illerinde yoğunlaştı. Doğrudan yatırım yapmak isteyen çok sayıda yabancı şirket olduğu gibi, bunlardan bir kısmının da Türk ortakla birlikte yatırım yapmayı öngördü.


Programa bağlı iller şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van.




Dünya


Geri Dön