16 / 04 / 2024

Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru geldi!

Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru yapıldığını toplam yatırım tutarı için öngörülen rakamın 75 milyar liraya ulaştığını belirtti.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elva, "Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru oldu. Elbette bu başvurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazıları kapsam dışı olabilir. Bunların her birini detaylı şekilde inceleyeceğiz" dedi.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kısa süre önce faaliyete geçirdikleri Cazibe Merkezleri Programı'na yatırımcıların beklediklerinden çok fazla ilgi gösterdiğini belirtti.


Yoğun talebin kendilerini de şaşırttığını ifade eden Elvan, "Bu kadar yoğun talep beklemiyorduk. Bu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor." dedi.


Terörün kökünün kazınma noktasına gelindiğine dikkati çeken Elvan, "Terörün de ortadan kalkmasıyla bu bölge artık şahlanacak. Bunun en önemli göstergesi yatırımcılarımızdan bize gelen talepler. Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru oldu. Elbette bu başvurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazıları kapsam dışı olabilir. Bunların her birini detaylı şekilde inceleyeceğiz. Toplam yatırım tutarı için öngörülen rakam 75 milyar liraya ulaştı. 75 milyar lira ile 330 bin kişilik istihdam öngörülüyor. Bu, inanılmaz bir rakam." diye konuştu.


"Yatırım açısından ciddi bir şahlanma başlayacak"


Elvan, başvuruların değerlendirilmeye başlandığını dile getirerek, "Önümüzdeki dönemde daha net açıklamaları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu, bizim açımızdan son derece sevindirici. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yatırım açısından ciddi bir şahlanmanın başlayacağının en önemli göstergesi." ifadelerini kullandı.


Başvurularda bazı şartların arandığına işaret eden Elvan, şunları kaydetti:


"Örneğin yüzde 30 öz kaynak oranı arıyoruz. Yine imalat sanayi yatırımı olması gerekiyor. Diğer sektörleri içermemesi gerekiyor. Bunları teker teker Kalkınma Bankası inceliyor. İnceledikten sonra il, il yatırım taleplerini ortaya koyuyoruz. Hangi ile hangi rol vereceğimizi yine biz ortaya koyacağız. Bu çerçevede de destek programımız başlayacak."


Dünya



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cazibe Merkezleri programı kapsamında yapılan yatırım başvuruları ile öngörülen yatırım ve istihdam rakamları rekora koşuyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ocak ayının son haftasında Ankara'da açıkladığı 19,6 milyar liralık yatırım başvurusu miktarı aradan geçen aradan geçen 4 günlük arada yaklaşık yüzde 300 artışla 75 milyar lirayı buldu.


İLGİ BEKLENENDEN FAZLA

Rakamları Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan açıkladı. 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru olduğunu belirten Elvan, toplam yatırım tutarı için öngörülen rakamın 75 milyar liraya ulaştığını söyledi. Evan, kısa süre önce faaliyete geçirdikleri Cazibe Merkezleri Programı'na yatırımcıların beklediklerinden çok fazla ilgi gösterdiğini belirtti. Yoğun talebin kendilerini de şaşırttığını ifade eden Elvan, “Bu kadar yoğun talep beklemiyorduk. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi” dedi.


BU İNANILMAZ BİR RAKAM

Terörün kökünün kazınma noktasına gelindiğine dikkati çeken Elvan, “Terörün de ortadan kalkmasıyla bu bölge artık şahlanacak. Bunun en önemli göstergesi yatırımcılarımızdan bize gelen talepler. Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru oldu. Elbette bu başvurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazıları kapsam dışı olabilir. Bunların her birini detaylı şekilde inceleyeceğiz. Toplam yatırım tutarı için öngörülen rakam 75 milyar liraya ulaştı. 75 milyar lira ile 330 bin kişilik istihdam öngörülüyor. Bu, inanılmaz bir rakam” diye konuştu.


Yatırımda ciddi bir şahlanma başlayacak

Başvuruların değerlendirilmeye başlandığını dile getiren Elvan, “Önümüzdeki dönemde daha net açıklamaları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu, bizim açımızdan son derece sevindirici. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yatırım açısından ciddi bir şahlanmanın başlayacağının en önemli göstergesi. Yüzde 30 öz kaynak oranı şartımız var. Yine imalat sanayi yatırımı olması gerekiyor. Diğer sektörleri içermemesi gerekiyor. Bunları teker teker Kalkınma Bankası inceliyor" dedi.



Yeni Şafak


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Kalkınma Bakanı Elvan, "Cazibe merkezlerine 3.215 başvuru oldu. 75 milyar liralık yatırımla 330 bin kişilik istihdam öngörülüyor. İnanılmaz bir rakam" dedi.  


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru olduğunu, toplam yatırım tutarı için öngörülen rakamın 75 milyar liraya ulaştığını söyledi. Bakan Elvan, kısa süre önce faaliyete geçirdikleri Cazibe Merkezleri Programı'na yatırımcıların beklediklerinden çok fazla ilgi gösterdiğini belirtti. Yoğun talebin kendilerini de şaşırttığını ifade eden Elvan, "Bu kadar yoğun talep beklemiyorduk" dedi. 


İnanılmaz bir rakam!

Elvan, "Toplam yatırım tutarı için öngörülen rakam 75 milyar liraya ulaştı. 330 bin kişilik istihdam öngörülüyor. Bu, inanılmaz bir rakam" diye konuştu. Bakan Elvan, başvuruların değerlendirilmeye başlandığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Önümüzdeki dönemde daha net açıklamaları vatandaşlarımızla paylaşacağız."


Teker teker inceliyoruz

Başvurularda bazı şartların arandığına işaret eden Elvan, şunları kaydetti: "Örneğin yüzde 30 öz kaynak oranı arıyoruz. Yine imalat sanayi yatırımı olması gerekiyor. Bunları teker teker Kalkınma Bankası inceliyor. İnceledikten sonra il, il yatırım taleplerini ortaya koyuyoruz. Hangi ile hangi rol vereceğimizi yine biz ortaya koyacağız."


Akşam 


Geri Dön