27 / 04 / 2024

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Özlü, “Kalkınma Bakanlığı programdan sorumlu tek bakanlık. Yine Kalkınma Bankası bu programı yürütmek için tek bir yapı olarak yapılandırılıyor. Bizim  burada sağlayacağımız katkı, sanayi bölgeleriyle ilgili Kalkınma Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda yaklaşık 400 hektarlık alan talebi var. Bizim de bunu sağlayacak yeteri kadar alanımız var. Yaklaşık 23 ilde bin 400 hektar sanayi parseli alanımız var, dolayısıyla bunda bir sıkıntı yok” dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Bayburt’ta temaslarda bulunan Bakan Özlü, cazibe merkezlerinde yatırım yapmak isteyen her bir sanayiciye sağlayabilecek yeterlilikte sanayi parseli olduğunu kaydetti.


Tam teşekküllü OSB

Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iki önemli konuyu Bakan Özlü’nün teşrifleriyle hayata geçireceklerini dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal da “Bunlardan biri  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çabalarıyla Avrupa Birliği projesi olarak başlatılmış olan fabrikayı inşallah bugün (dün) açacağız. Fabrika hem Bayburt’a hem de bölge ekonomisine önemli faydalar sağlayacak” dedi.


Ağbal, Bayburt OSB’de başlatılan çok kapsamlı altyapı projesi bulunduğunu anlatarak, şöyle  devam etti:


“OSB’nin doğalgaz meselesini daha önce çözmüştük. Burada en kritik yatırımlardan bir tanesi OSB’nin diğer tüm altyapı yatırımlarının yapılmasıydı ve Sayın Bakanımızın da özel takipleriyle ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı. Şu anda çalışmalara başlandı, şantiye kuruldu inşallah Kasım ayına kadar OSB ile ilgili yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. Yapılan çalışmalarla Bayburt OSB, Bayburt’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılar bakamından her yönüyle tam teşekküllü OSB’ye dönüştürüldü.”


Vatan


Geri Dön