28 / 03 / 2024

CC Yapı Fikirtepe projesi için yüzleşme toplantısı!

CC Yapı Fikirtepe projesi için yüzleşme toplantısı!

Fikirtepe denetim ve sorunların çözümüne odaklı toplantılar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Fikirtepe'de firma yetkilileri ve imza atmayan maliklerle yüzleşme toplantılarına devam ediyor.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mücahit Demirtaş, İl Müdürü Yaşar Güvenç ile ilgili Müdür Yardımcısı Şube Müdür ve Mühendislerle birlikte Fikirtepede ruhsat alarak devam eden 8 şantiye ile sivil toplum örgütleri ziyaret edildi.


Gerek müteahhit firmalar ve gerekse mülk sahipleri adına dernek temsilcileri Fikirtepe'deki sorunları dile getirdiler. Ayrıca Fikirtepe'de 13 Adada birkaç firmanın ortaklaşa yetki aldığı yerler bulunuyor. Bu adalarda ortaklıklar bulunan firma yöneticileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından İl Müdürlüğüne davet edildiler. 


Bu firma yetkililerine birbirleriyle anlaşma yapmaları, az hissesi olanın çok olana devri veya ortak yapım ile yapmaları önerildi. Belli bir süre içerisinde anlaşılmaması haline Kanun ve Yönetmeliklere uygun itiraz yaparak herkesin kendi emsal değerinde yapımı için bakanlıkça çalışma yapılacağını ifade edildi.


Fikirtepe'de çözüm için, her kademede soruna müdahil olan bakanlık tarafından yine Fikirtepe ile ilgili olarak yüzde 94 oranında anlaşma yapan CC Yapı adasında imza atmayan malikler daireye davet edilerek yüzleşme toplantısı yapıldı. Toplantının olumlu geçtiği bildirildi.





Geri Dön