28 / 03 / 2024

Cebeci Stadı'nın yerine yurt inşa edilecek!

Cebeci Stadı'nın yerine yurt inşa edilecek!

Büyükşehir'in 2016 planlarını anlatan Başkan Gökçek Eryaman'a da 15 bin kişilik yeni bir stat yapılacağını müjdeledi. Gökçek ayrıca Cebeci Stadı'nın yerine de yurt inşa edileceğini söyledi



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin 2016'ya ilişkin planlarını masaya yatırdı. Başkan Gökçek'in en dikkat çekici başlığı Ankara'ya yapılması planlanan yeni stat oldu. İlk olarak SABAH Ankara'nın duyurduğu yeni stada ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile bu hafta yeniden görüşeceğini söyleyen Başkan Gökçek "Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yıkıp yerine yeni bir stat yapmak için yakın zamanda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç ile bir görüşme yaptık. Önümüzdeki hafta içerisinde de bir görüşme yapıp son durumu kararlaştırmak istiyoruz. Biz Ankara'da esas stadı Eskişehir yolu üzerinde bir yere yapacaktık. Ancak Mimarlar Odası'nın açtığı davanın ardından burası iptal edildi. Gördüğünüz gibi bir de Mimarlar Odası ile uğraşıyoruz. Bu projenin yanı sıra Eryaman'a da bir stat projemiz var. 15 bin kişilik kare şeklindeki bu stadı da Allah izin verirse bu dönemde yapacağız" dedi. 


CEBECİ STADI YURT OLACAK 

Ankara'nın göbeğinde kalan Cebeci Stadı ile ilgili de konuşan Gökçek, "Cebeci Stadı'nın yeri yeni bir stat olmaya artık uygun değil. O bölge artık üniversiteler bölgesi olduğu için oraya yurt yapmayı planlıyoruz. Yakın zaman içerisinde de bu konu netleşir" diye konuştu. 


AŞTİ ŞEHİR DIŞINA 

Ankapark gibi prestij projelerin hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Gökçek, "AŞTİ'yi Mamak'ta bulunan Nata Vega AVM'nin hemen yanına taşıyoruz. Ulus'ta yapacağımız çalışmalar esnasında da buradaki esnafımızı mağdur olmamaları için AŞTİ'ye yer ayarlayacağız. Bir diğer önemli projede boğaz projesidir. Bununla ilgili Meclis'ten karar aldık. Bu yıl itibari ile inşallah bu projemize başlıyoruz" şeklinde konuştu. Gökçek ayrıca Dikmen ve Aşağı Eğlence'den Kızılay ve Sıhhiye'ye teleferik hattının yapılacağı belirtti. 


Sabah Ankara


Haber Milliyet  Ankara  Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cebeci'deki İnönü stadının yerine yurt yapılacağını, Ulus'daki 19 Mayıs Stadyumunun ise tekrar stad olarak inşaa edileceğini söyledi Başkan Gökçek, Cebeci'deki İnönü Stadı'nın yerine ne yapılacağı yönündeki bir soruya, "Cebeci'ye yeni bir stat yapılması düşünülmüyor. 


Alan olarak, buna müsait olan bir yer değil, girişleri çıkışları son derece zor olan bir yer, onun için yeniden oraya bir stat yapılacağını düşünmüyorum. 


Oraya daha ziyade çevrede bol miktarda üniversite olduğu için üniversite yurdu düşünülüyordu, en güzeli de yaya mesafesi olduğu için öğrenci yurdu yapılması en hayırlı hizmet olur. Stat, 19 Mayıs Stadı'na yapılacak. 19 Mayıs Stadı'nın da Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Bu konuda hafta içerisinde Bakan beyle yeni bir takım görüşmelerimiz olacak" diye yanıt verdi. 


Ankara'ya dev meydan Hacı Bayram Çevresi Yenileme çalışmalarının o bölgede yaklaşık 25-30 civarında konutun hala kamulaştırması tamamlanamadığı için bitirilemediğini belirten Başkan Gökçek açıklamasını şöyle sürdürdü: "İnşallah bunlar da bitirilecek ve Hacı Bayram düzenlemesi kökünden bitmiş olacak. Yüzde 95 itibariyle bitti, ama sırf mahkeme kararıyla bitirilemeyen yerler kaldı. Ulus tarihi Kent Merkezi üzerindeki proje çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Heykeli'nin olduğu yeri meydan olarak bırakmak suretiyle oradaki diğer binaların yıkımını temin edip bu suretle Ulus Tarihi Kent Merkezi'ni ortaya çıkartmak istiyoruz. Bu civarda özellikle Ankara konutlarından, konaklarından oluşan bir tarih yapısı oluşturacağız. Bu projeden bir rant kesinlikle beklenilmiyor. 


Ankara'nın meydanı yok' deniyor, Ankara'ya bu anlamda dev bir meydan kazandırmak istiyoruz." Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa bölgelerinin dönüşümü için kamulaştırmaların hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, "Yıkım faaliyetlerinin devam ettiği burada Ankara konakları yapılacak, iki katı kesinlikle geçmeyen tek katlı, iki katlı arazinin konumuna durumuna göre konaklar yapılacak. Bu da özellikle muhafazakar ailelerin tercih edeceği bir bölge, turistik bir bölge olarak ortaya çıkacak" diye konuştu. 


Dar gelirliye sosyal konut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemendi dar felirleye konut sözünü hatırlatan Başkan Gökçek şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde de söz verdiği, özellikle Güney Kent yapılması, sosyal konut yapılması konusunda, Maliye Bakanlığımızdan arazilerimizi aldık. 


Gölbaşı Himmetli bölgesinde dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konul projesine başlayacağız. Yaklaşık 8 milyon metrekare civarında bir alan üzerinde dev bir inşaat alanı olacak. Hem Ankara'mıza renk katacak hem de dar gelirli vatandaşımızın çok ucuz ev alması sağlanmış olacak. Burada da kesinlikle kar düşünmüyoruz, el ele baş başa çıkalım, yeter ki fakir fukara konut sahibi olabilsin istiyoruz." Turizmi destek maksadıyla, Termal tesislere desteği sürdüreceklerini bildiren Başkan Gökçek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Özel sektörü mevcut olan termal sular konusunda yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu yatırımlar konusunda altyapıyı Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz olarak yapmaya hazırız. Yatırımcı vatandaşın çok ciddi anlamda bir menfaati olacak. 


Hem normal suyun getirilmesi, hem yolların yapılması ciddi anlamda altyapıda desteğimiz olacak." Keçiören'e viyadüklü yol Keçiören Metrosu'nun çalışmalarının devam ettiğini, bunun dışında Keçiören trafiğinin rahatlatılması için de Viyadükler üzerinden Samsun Yolu'na bağlanacak bir yol projesi hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, "Keçiören için özellikle trafik açısından viyadük yapılması son derece önemli. Allah kısmet ederse, Sanatoryum Caddesi'ne doğru projemiz hazırlandı. İnşallah bunun da ihalesini yapacağız. Orada Gümüşdere Mahallesi var, Gümüşdere Mahallemiz için kentsel dönüşüm projesi ayarladık. 


Orada da binalar son derece eski. Vatandaş da zaten kentsel dönüşüm konusunda arzulu, bu kentsel dönüşümle birlikte bu viyadüğü de yapıp trafiği rahatlatacağız" diye kaydetti. 


İlçelere destek sürecek Melih Gökçek, ilçelere yapılacak yardımlarla ilgili de şöyle konuştu: "Kent genelinde yapmakta olduğumuz kaldırım ve asfaltlama çalışmaları, ihtiyaç olan yerlerde devam edecek. 


Biliyorsunuz asfaltta biz Türkiye'de rekor kırıyoruz. Ayrıca 17 çevre ilçemize hayvancılık ve tarım konusunda her türlü yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Köy yollarımızın, yani yeni mahalle olan köy yollarımızın yapımına devam edeceğiz. Bazı köylerimizin altyapıları eksik, onlara devam edeceğiz. ASKİ'nin de çok ciddi yatırım ihtiyaçları var. Özellikle çevre bölgelerinde bol miktarda yatırım yapılması gerekiyor. Buralarda alt yapıyı da ASKİ vasıtasıyla yapacağız." 9 ilçeye büyük yatırım Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınan 9 ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını belirten Başkan Gökçek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bunlar bizim bütçemizi ziyadesiyle zorluyor. Bütün beklentimiz, yeni Belediye kanunu çıkıp yeni imkanların gelmesi. Özel İdare bize katıldıktan sonra bütün borçları bize intikal etti. 


Borçlarını biz ödüyoruz. Buna karşılık Özel İdarenin gelirleri Büyükşehir Belediyelerine intikal etmedi. Artı olarak, alanımız genişlediği için hizmete aç olan bu bölgeler hizmet almaya başlayınca gelirlerimiz yetmedi. Onun için gelirlerimizin, kaynaklarımızın kesinlikle bu dönemde artması lazım. Bu konuda AK Parti'de ve Bakanlar Kurulu'nda çalışmalar başladı, biliyorum. Yeni çıkacak Belediye kanununda Büyükşehir ve ilçe belediyeleri hepsinin gelirlerini artması düşünülecek. İlçe belediyelerine yatırım açısından verilen görevleri itibariyle gerekli olan kaynak büyükşehir belediyesinin yüzde 10'u civarındadır. Elbette ilçe belediyelerinin de gelirlerinin artması faydalı olacaktır. Ama esas hizmet ağırlıkları Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için bu manada Büyükşehirlerin daha ciddi olarak gelire ihtiyacı olduğu kesin bir şekilde ortadadır." 


Milliyet Ankara


Geri Dön