18 / 04 / 2024

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 11-14 Eylül'de İstanbul Fuar Merkezi'nde!

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 11-14 Eylül'de İstanbul Fuar Merkezi'nde!

İstanbul Fuar Merkezi'nde 11-14 Eylül'de gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na İzmirli firmalar davet edildi. Hannover Messe Genel Müdürü Yardımcısı Murat Özer, firmaların potansiyel alıcılar ile buluşmasını istediklerini söyledi...




İstanbul Fuar Merkezi'nde 11-14 Eylül'de gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na İzmirli firmalar davet edildi.


İzmir Ticaret Odası Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hannover Messe Genel Müdürü Yardımcısı Murat Özer, İzmir'in Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu, özellikle bilişim alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.


İzmir Ticaret Odası üyelerinin gerek CeBIT gerek Hannover Messe gerekse KOSGEB'in finansal destekleri ile fuara katılmalarını isteyen Özer, firmaların uluslararası arenada potansiyel alıcılar ile buluşmasını sağlamak istediklerini kaydetti.


Özer, firmaların tek başına fuara katılamasa bile ziyaretçi kapsamında bu etkinliğe katılmalarını istedi.


Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin, 15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye'ye taşıdıklarını, bilişim teknolojileri ile bilginin iç içe girdiğini anlattı. Bilginin zamanında elde edilememesi halinde kurulan ticari olguların çağ dışı kalacağını dile getiren Kuleyin, Ar-Ge, İnovasyon ve sürdürülebilrliğin önemine işaret etti.


CeBIT Bilişim Eurasia 2014'ün yalnızca Türkiye için değil Avrasya, Ortadoğu, Afrika, Rusma ve CIS ülkelerindeki bilişim sektörünün de ihtiyaçlarını karşılamasının beklendiğini ifade eden Kuleyin, dünyanın dört bir yanından gelecek profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra uluslararası satın alma heyetlerinin de fuarı ziyaret edeceğini söyledi.


Türkiye Bilişim Derneği  İzmir  Şube Başkanı Fikret Kavzak, bilişim alanında İzmir'in daha çok pay alması ve yatırımların artırılması yolunda toplumu bilinçlendirdiklerini belirtti. Kavzak, proje mimarlarını fuara götürerek bunları sergileyeceklerini kaydetti.


İzmir Ticaret Odası Bilişim Komite Başkanı İsmail Akdemir ise son 10 yıldır İstanbul CeBIT Fuarı'nı 150 kişi ile ziyaret ettiklerini, fuarda 150 metrekarelik alanda yer almak için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.  


KOSGEB İzmir Güney Hizmetleri Müdürü Mustafa Çanakçı da, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nı desteklediklerini, buraya katılmak isteyen firmalara gerekli destekleri vereceklerini bildirdi. 



AA


Geri Dön